• 瀏覽: 26,497
  • 回覆: 281
+6
引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-1-12 08:50 PM 發表
12000677佢又要揾大佬幫拖
蔡英文妹妹,放心我還有8日....

美狗連塔利班都要求和,打得邊個?

中國潛艇向來神出鬼末,可能已擁有隱形技術

引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-12 05:45 PM 發表
中美台海地緣角力在特朗普政府任期餘下不足10天之際,陡然升級,美國務卿蓬佩奧(Mike Pompeo)稱將取消美國與台灣的所有交往限制後,美國助理國務卿古柏與台灣駐美代表蕭美琴會晤;在此敏感時刻,解放

中國對肥蓬的回應,相信陸續有來。

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2850580?r=cpstni
咀炮?

老美自身難保

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2021-1-12 05:58 PM 發表
事實係無論中國現在怎樣強大,武器嘅肌肉仍不如老美。果個白痴胡錫進當自己係習總,話派飛機去台灣,不自量力。
老美係外強中乾,祗嚇弱小國家,佢有料就唔駛驚北韓,仲有之前成船俾伊朗扣留成班美國跪係甲板,咪一樣死忍,老美哈佢老味就真

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-1-12 06:32 PM 發表

老美遠道而來到阿爺周邊打難度很大,阿爺無先主動攻擊老美情況下,美軍唔會有二戰被偷襲珍珠港反擊既意志,況且打杖要洗很多錢,老美點勁都唔會短時間內可以結束戰事,老美計數咁叻自已識計
俄羅斯直接公告已有超越美國嘅軍備。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-12 05:47 PM 發表
應該解放金門先
Ching, 金門一早話左唔駛打, 佢地準備晒 5星旗, 老解一郁佢地即刻換旗.

引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-1-12 08:56 PM 發表

崩口人忌崩口碗!宇宙第一強國就系連廈門對嘅金門都攻不下,入侵軍全軍覆沒!其他在閩敗軍其後成為入侵南韓嘅不自願軍先頭炮灰部隊。
如果多看歷史先就唔會係度出醜

讚成 我都想隻肥奧死無全屍

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-12 05:50 PM 發表
大陸罕曝航母殺手東海試炮  回應美台官員見面?

未開炮已嚇到隻死肥奧失禁 !
等隻肥背去咗呆灣之後,跟住海空封鎖台海,等隻肥豬返唔到老尾,嚇到佢瀨豬尿😁

航母已經失去左優勢, 反而核潛艇未來更可靠

Mola

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-12 06:06 PM 發表

越戰和韓戰,美國突然肌肉萎縮
美國軍人 是 僱傭軍,人人也為自由人權,得鬼閑閒去賣命咩。

中國軍人 是 自願兵或 打仗預咗回不了家,怕死的,違軍令得命,也是處死,橫掂也死,拼命立即戰功,才有命回家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]