• 瀏覽: 27,035
  • 回覆: 494
  • 追帖: 3
+16
引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-12 04:37 PM 發表

憲法都要因時而變,人大決定當然也要因時而變,不能僵化。
漢奸美狗們反叛作亂,先動手了,改變了現狀,怪不得中央。
條友好似喺井底咁....
法例會過時..時代會不停更新進步

係真又好呀
最好一次過整治埋個司法制度

取消選舉啦,自欺欺人,多Q魚

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 04:57 PM 發表

你有冇聽北大人講話,係特首普選前都不可修改。
YES 呀

特首普選的方法 , 在特首普選前都不可修改嘛

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 04:57 PM 發表

袋住先被泛民好豪氣咁拒絕左, 中央提出邀約班仆街拒絕, 立約不成.
即係你去買樓, 業主話1000萬一毫子不減, 你唔買個deal就完. 幾年後就幾年後嘅事, 1500萬又得, 500萬又得, 繼續1000萬都得, 仲嘈乜春?兒乜戲? 幾年前口價仲攞番來提嘅居心不良!!!!

引用:

八卦下;邊句寫住普選前不可修改。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-12 04:56 PM 發表
立法會選舉?  建制派自己哂玩佢啦!  Who bloody cares?  
你個冚家鈴又學人講選舉, 柒少陣啦扮勁冇錢凈! 你搞清楚你日日跪含嘅契哥共和黨克魯茲點解加拿大出世可以參選美國總統未呀蠢閪!!!!!

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 04:27 PM 發表
路透社今日(1月12日)引述消息報道指,北京正考慮徹底改變香港政治制度,包括修改立法會選舉制度,以進一步打擊民主派的影響力,料今年9月立法會

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425694411695853568453710.jpeg/a2N4U4hEympIIyLrpLLqfO8jWc8j94ofc0T5k3NE-ZM

路透社今 ...
係香港唔可以修, 但上面中央可以修理你, 多謝黑暴給香港一個重生的家

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 04:27 PM 發表
路透社今日(1月12日)引述消息報道指,北京正考慮徹底改變香港政治制度,包括修改立法會選舉制度,以進一步打擊民主派的影響力,料今年9月立法會

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425694411695853568453710.jpeg/a2N4U4hEympIIyLrpLLqfO8jWc8j94ofc0T5k3NE-ZM

路透社今 ...
美國夠玩到現任總統煽動暴動啦

無乜野是不可以變的

多謝阿爺徹底毀掉香港呢塊金漆招牌

多年嚟我已經見識過用一人一票選出來的香港最高權力中心之一中的立法會議員係乜野物體(不單止香港)。一人一票真係有必要嗎?請話我聽有乜好處。

引用:

路透社今 ...
追殺黑暴

引用:
原帖由 炒新股輸到訓直 於 2021-1-12 05:14 PM 發表
多謝阿爺徹底毀掉香港呢塊金漆招牌
金漆招牌? 2019年俾班冚家鏟曱甴用各式各樣嘅錯白字塗汚左, 你要多謝果班冚家鏟!!!!!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 05:17 PM 發表
點解祖國對香港市民咁冇信心?可能係建制派大勝呢!
係對黑暴冇信心, 佢地個契哥閪佬侵選敗竟然政變仲搞出人命, 唔改革下容乜易害到市民呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]