• 瀏覽: 6,755
  • 回覆: 122
+5
引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 01:38 PM 發表
英國政府本月31日開始接受港人申請BNO留英計劃「5+1」方案,新民黨立法會議員、行政會議成員葉劉淑儀日前建議,當局可提出一個確實「截止日期」(cut-off date),該日子以後獲取外國籍的港人,會被視為出於自己意願,根據《中國國籍法》第9條放棄中國籍,屆時港人只能在外國國籍及居港權「二選一」。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425656111249494016821906.jpeg/4lS9ZYqa1d_VhzVs6r26StjuvOOg80vidTGhanUxoWo ...
對中國黎講. cut-off date = DEADLINE.
呢個日期前要你選定行車線 !!
唔係有限度保留雙國籍囉....咁做又係分化行為

講咁撚多嘢都係嘥撚氣

曱甴要進化到有樑脊有骨氣得架, 又話要攬炒香港支爆中國, 依家大陰蒂國offer 曱甴屋畀你入住, 老閪都要啦, 居港權重要嚟把撚,right?

港版國安法成立啦 快啲死鳩開

最緊要將這班曱甴踢離公屋!!

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-12 01:38 PM 發表
英國政府本月31日開始接受港人申請BNO留英計劃「5+1」方案,新民黨立法會議員、行政會議成員葉劉淑儀日前建議,當局可提出一個確實「截止日期」(cut-off date),該日子以後獲取外國籍的港人,會被視為出於自己意願,根據《中國國籍法》第9條放棄中國籍,屆時港人只能在外國國籍及居港權「二選一」。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425656111249494016821906.jpeg/4lS9ZYqa1d_VhzVs6r26StjuvOOg80vidTGhanUxoWo ...
死囉,咁多狗官有BNO

一刀切要中國定外國,自己揀一邊,點可以又有特權

正常

月照樓頭老退身
一身分作兩回人

揀定吧!

先從公五入手啦。班友幾個月無浦頭。咁系大屋轉細屋咯。條例有系度,以前捉唔嚴

引用:
原帖由 paoon 於 12-1-2021 01:38 PM 發表

可以立例將BN(O)列為違禁品,與海洛英同級,非法擁有未剪角的BN(O)可判終身監禁

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-12 04:59 PM 發表

可以立例將BN(O)列為違禁品,與海洛英同級,非法擁有未剪角的BN(O)可判終身監禁
幾好。不過移民走。留錢不留人。。

支持林鄭大大力摑柒歹毒婦人一巴

神經病,問題係林太妳點知邊位香港人持有BNO呢?好心出黎就講D有實際作用既野啦!係要講埋D自己呢世都唔會有答案既野!

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2021-1-12 05:36 PM 發表
神經病,問題係林太妳點知邊位香港人持有BNO呢?好心出黎就講D有實際作用既野啦!係要講埋D自己呢世都唔會有答案既野!
點會唔L知呀,盲毛

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2021-1-12 01:59 PM 發表
呢個政府最叻就係搞冇力反抗嘅市民——屋企打細路仔。有本事咩去制裁英國囉。
係囉. 西國咁好. 中國香港又越來越差. 年年唱差年年唱移民潮. 怎解200幻都仍然未走晒.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-12 02:44 PM 發表
儍仔比機會人話香港已不是以前梁個香港
無可能回到從前啦,宜家班靚仔滿腦子政冶,祗會攪到越嚟越嚴就有份既,咪以為玩嘢無后果咁爽至得架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]