• 瀏覽: 2,054
  • 回覆: 37
洛西一定好憎侵侵㗎啦,係都要搞死侵侵嘅。

佩洛西最後通牒促彭斯罷免特朗普【本報綜合報道】美國總統特朗普被指煽動暴亂,眾議院議長佩洛西向副總統彭斯發最後通牒,要求他以憲法第25修正案罷免特朗普,否則民主黨啟動彈劾程序。
共和黨參議員 促總統下台佩洛西周日向民主黨同僚發信,指眾議院最快周一或周二表決要求彭斯及內閣,24小時內引用該憲法修正案罷免特朗普的動議;又表明若彭斯沒有行動,民主黨下一步將向眾議院大會動議彈劾。她表示,特朗普對民主及憲法構成即時威脅,他持續攻擊民主的恐懼與日俱增,所以要立即行動,保護民主及憲法。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210112/00180_003.html

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-12 12:24 PM 發表

佩洛西最後通牒促彭斯罷免特朗普【本報綜合報道】美國總統特朗普被指煽動暴亂,眾議院議長佩洛西向副總統彭斯發最後通牒,要求他以憲法第25修正案罷免特朗普,否則民主黨啟動彈劾程序。
共和黨參議員 促總統下台佩洛西周日向民主黨同僚發信,指眾議院最快周一或周二表決要求彭斯及內閣,24小時內引用該憲法修正案罷 ...
洛西唔通有把柄驚侵侵反擊..連唔夠十日都等唔到...

美國兩頭惡犬互撕互咬,非常之好看。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-12 12:24 PM 發表

共和黨參議員 促總統下台佩洛西周日向民主黨同僚發信,指眾議院最快周一或周二表決要求彭斯及內閣,24小時內引用該憲法修正案罷 ...
好似驚佢四年後上番台~
而家又玩政治~

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-12 12:38 PM 發表
美國兩頭惡犬互撕互咬,非常之好看。
兩個都唔係好人~

做樣比選民睇...

聽講西婆部電腦比人撻咗,遲下會唔會有80路流出?

白宮玩緊生死時速,民?黨決戰儍普

引用:
原帖由 top11 於 2021-1-12 12:40 PM 發表

兩個都唔係好人~
奸人先可在白宮生存!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-12 01:07 PM 發表

奸人先可在白宮生存!
你講得啱~
但呢兩位老人家特別做得醜陋~

侵侵有7千萬支持者
罷免肯定引起更大衝突

侵侵快d 特赫 國會義士
可以令你fans 更加瘋狂 為你捐軀

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-12 12:33 PM 發表

洛西唔通有把柄驚侵侵反擊..連唔夠十日都等唔到...
No, 第一驚侵侵20號唔肯落台,所以淨幾多日在任唔係重點,係要確保侵侵一定要落台。第二如果成功罷免侵侵,可以封死佢再參選總統的可能性。

罷免之後,新總統係咪可以特瀉侵侵??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]