• 瀏覽: 11,038
  • 回覆: 225
+8
妳哋不嬲都衆籌解決問題

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-12 13:12 發表

呢類人咪永遠畀人睇唔起,抬唔起頭做人囉
"永遠畀人睇唔起"

佢哋攞得就唔會介意比人點睇, 仲反諷你冇本事攞

引用:
原帖由 貴宇宙的才藝 於 2021-1-12 13:43 發表
扮單親。社署唔會搞媽咪。因為要照顧細佬仔。老公係出面搵萬零蚊。咁一個月就二萬幾。大把咁既人係香港係咁。
有案例, 扮假離婚2個告哂

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-1-12 12:01 PM 發表
https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/a751e799f26b86ba1219f3adf15ce57f/stheadline/inewsmedia/20210112/_2021011211045891506.jpg

晴晴首次懷孕是16歲,當時男友將話事權交給她決定,惟男方家人得悉後要求她墮胎。於是晴晴就失去第一位孩子,不久之後她懷 ...
三個人。。1.1萬收入。。幾好

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2021-1-12 13:45 發表

三個人。。1.1萬收入。。幾好
仲有1千蚊草呀

仲有一點好多人忽略
好大可能係2014年
佔中佔旺時瞓街
佢仲係學生妹
一定係俾黃絲搞大咗個肚

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-12 12:33 發表
佢個仔都係綜援受助人
睇公家醫生唔駛錢wor
咁cheap咩, 梗係睇C加e生啦

好多黃廢食政府搞政府

返工都未用iPhone 最新model啦

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-1-12 12:01 PM 發表
https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/a751e799f26b86ba1219f3adf15ce57f/stheadline/inewsmedia/20210112/_2021011211045891506.jpg

晴晴首次懷孕是16歲,當時男友將話事權交給她決定,惟男方家人得悉後要求她墮胎。於是晴晴就失去第一位孩子,不久之後她懷 ...

每個月依時依候代萬一
得閑做老散
唔駛交租交學費
幾爽
政府就係養
有雙糧
吹咩

咁有閒錢買黑口罩?

做乜唔用政府的免費銅心口罩?

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-1-12 13:49 發表
好多黃廢食政府搞政府
佢哋唔搞政府點樣伸手攞維穩費呀

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-12 13:51 發表
咁有閒錢買黑口罩?

做乜唔用政府的免費銅心口罩?
黃人點用呀

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-12 12:32 PM 發表
扮可憐, 在下都係靠綜援過活, 好慘呀
咁之前有冇貢獻過社會,交過稅..

有冇計過一生,浪費左多少公帑..讀中小學每月政府大概補貼每月3千,平均公共服務每人每月政府補貼大概1千..

自己計下是否社會寄生蟲...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]