• 瀏覽: 4,191
  • 回覆: 38
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-13 07:06 PM 發表

臨急臨忙,邊度搵塊五星旗呀?變出黎咩

國軍一早流傳,隨身帶定件白底衫,臨時可當白旗

進取d既,預備好武器處決自己長官,然後投降
即刻掘本族普出來, 說明佢地係福建省民咪得囉.

仲要高唱"我的祖國"

扯白旗可保全家.

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2021-1-12 10:02 AM 發表
成日見D傻佬問如果,我而家調返轉問返佢地,如果大陸與台灣之戰中,台軍得不到美軍任何援助,國軍應如何守護家園呢?
你班傻仔咪潛水呀,最多比個建議你地先,就係盡快將青天旗換上五星紅旗,可保合家平安!
盡快逃跑回家,守衛自己的家宅老少,免被潰敗國軍搶掠,
潰敗逃亡時沿途搶掠,是國軍的傳統,台灣鐵定是守不住的,還要守護自己的家園,等候解放軍來平定治安

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2021-1-12 10:02 AM 發表
成日見D傻佬問如果,我而家調返轉問返佢地,如果大陸與台灣之戰中,台軍得不到美軍任何援助,國軍應如何守護家園呢?
你班傻仔咪潛水呀,最多比個建議你地先,就係盡快將青天旗換上五星紅旗,可保合家平安!
用擴音器警告解放軍退出台灣...

國民黨返去吊頸嶺守護啦!

雞排妹丶檳榔妹全部要為省捐軀,阻止解放軍挺進。

台灣 坐看境外血如泥
中國大陸 鐵鳥凌空 東南盡毀

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-1-13 09:39 PM 發表

盡快逃跑回家,守衛自己的家宅老少,免被潰敗國軍搶掠,
潰敗逃亡時沿途搶掠,是國軍的傳統,台灣鐵定是守不住的,還要守護自己的家園,等候解放軍來平定治安
如此情境,真係好有可能。又有可能扮解放軍周圍姦劫!

引用:
比多個選擇,用白旗

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-13 07:06 PM 發表

臨急臨忙,邊度搵塊五星旗呀?變出黎咩

國軍一早流傳,隨身帶定件白底衫,臨時可當白旗

進取d既,預備好武器處決自己長官,然後投降
長官可能係閃最快果個添,叫副手頂上就真。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-13 07:47 PM 發表
扯白旗可保全家.
使鬼咩!回家已可保平安啦,老解又唔係嚟屠城。

台灣軍對 洗腦

要用 經國號  打爆 中共的 J20 呢 

想想當年內戰 國軍的 表現就知道 

不要以為 台灣有幾件美國爛武器

就不得了 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]