• 瀏覽: 47,263
  • 回覆: 329
  • 追帖: 5
+4
引用:
原帖由 石子宏 於 2021-1-12 09:14 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2021/1/1610392670_Nw-1280w.jpg

香港人廣泛使用的即時通訊軟件WhatsApp在全球有超過20億用戶,近日因更改使用條款,引起用戶對私隱不保的疑慮,掀起一場「社交媒體移民潮」。WhatsApp上周一宣布更改服務條款和私隱政策,被指將與母公司社交網Facebook及其附屬公司分享用戶 ...
佢地收集資料梗係廣告用啦,google淨係壟斷搜尋器廣告市場以經可以發到咁大. 主要收集資訊:年齡,性別,職業,平時喜愛活動,收入,其他聯絡人,朋友圈..有晒呢啲資訊發廣告,真係發過🐷

Whatsapp 有咩唔見得光?
同facebook 差唔多
岩就用,唔岩咪quit lor
冇人迫
其實好多free internet service 例如email 咁。你唔係唔知service provider 大月晒你資料。

始終多人用

引用:
原帖由 Mayo 於 2021-1-12 12:08 PM 發表

在哪兒推廣?
將Whatapps,Instagram連埋facebook pay做生意,煩似wechat pay既野,係巴西試行過,但比巴西政府叫停左。印度就行緊whatapps Payment.

先DL👉一步一步走

高尚國軟件,點會咁㗎,咁咪以後做唔到YC最愛的犯法野,一定係中國迫尾國咁做。

算吧啦,一日攞住個Android iOS, 邊有CIA 唔知既事架?

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-1-12 09:14 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2021/1/1610392670_Nw-1280w.jpg

香港人廣泛使用的即時通訊軟件WhatsApp在全球有超過20億用戶,近日因更改使用條款,引起用戶對私隱不保的疑慮,掀起一場「社交媒體移民潮」。WhatsApp上周一宣布更改服務條款和私隱政策,被指將與母公司社交網Facebook及其附屬公司分享用戶 ...
自己玩死自己,和美國一樣

一直背後都獲取緊用的戶的大數據, 你估轉用第二個就無? 除非你唔上網

引用:
原帖由 Mer哥 於 2021-1-12 11:11 AM 發表

唔明香港人通訊都要咁鬼鼠,搞到似偷情
事實係香港人做嘢都好似好唔見得光咁。問佢驚咩佢又唔知。

要用早就用左啦.

在國內,商業用QQ,個人用微信。除了傳犯法的,乜都傳得

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 12/1/2021 10:08 發表

玩左幾年都唔洗轉,轉都冇大用,fb己經螺晒你D料,朋友圈,你同朋友面容數據,行為模式習慣,再玩落去都螺唔到你D乜
fb當初登記時全畀假資料。後來又要求電話,唔畀唔准用。後來唔畀電話都用得,真係賤

不過依家Facebook都畀美國當局控告壟斷, 如果FB壟斷罪成, 要將Instagram 同Whatsapp分拆, 咁呢個新規定亦都會失效咖啦。

番鬼佬嘢係咁喇! 初初免費任用! 等人多用時就開始作怪! 改要收錢及勁收集你的個人資料都是必然的事!  還有其它......等等任佢亂來都得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]