• 瀏覽: 47,257
  • 回覆: 329
  • 追帖: 5
+4
引用:
原帖由 minimary 於 13-1-2021 23:25 發表
想知whatsapp要2月8號之前同意連繫facebook, 請問如何連繫?
如果只係網上面開咗facebook而手機根本沒有下載facebook apps,
手機只有whatsapp冇facebook, 那麼2月8號之後係咪唔會有whatsapp用呀??

咁可以點做呢? 如果啲人本身有whatsapp冇facebook,咁唔通又用唔到whatsapp呀??
請問Whatsapp怎樣知 ...
就算你冇玩FB, WHATSAPP都照將你地日常話題傳過去FB度分析, 等FB推廣告準D, 有冇玩FB都一樣

引用:
原帖由 前往幼稚的妹妹 於 2021-1-13 10:33 PM 發表
見到呢幾日啲人係咁走來走去,又話轉去呢到個到。佢地又點知新嘅背後唔係做緊同fb and whatsapp嘅嘢?盲目轉向,羊群心理
轉第2個APP又一樣私隱問題
佢地仲未明白首先是自己行為
不想人地知不放在APP上
APP一共享個個copy到相,通話內容,周圍傳

用android/ios都吾會安全

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-1-14 02:23 PM 發表
用android/ios都吾會安全
最安全咪用番Feature Phone+太空卡囉。

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-1-12 09:14 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2021/1/1610392670_Nw-1280w.jpg

香港人廣泛使用的即時通訊軟件WhatsApp在全球有超過20億用戶,近日因更改使用條款,引起用戶對私隱不保的疑慮,掀起一場「社交媒體移民潮」。WhatsApp上周一宣布更改服務條款和私隱政策,被指將與母公司社交網Facebook及其附屬公司分享用戶 ...
5毛廢既

好多人去申請返 BNO,就話要移民,實際情況係點,你知道嗎?
好多人話要上車,講下之嘛,有能力的,靜靜雞上左啦。
好多人話日本係佢鄉下,實際係唔係?講下之嘛,入到日本籍先啦。

大家不妨冷靜去試想想一下吧🤔, 一群有 50人 的組織, 免費去提供軟件給他人使用, 不收取任何費用, 但又要去維持軟件上的定時維修/更新程式. 請問那些支出會由那一方面負擔?
👇👎顯示 SIGNAL 的真面目
當我知道 SIGNAL 背後開發者是 OTF 的時候, 我也很吃驚了.👎
所以我上網去收集資料, 引證了之後才發給大家的.
SIGNAL 是 OTF (Open Technology Foundation) 支持開發的軟件.
*OTF 又是甚麼組織呢?*
在維基百科中顯示, *OTF 是一個美國政府資助的組織, 名義上是為支持自由傳播訊息.*
換言之, 如果使用 SIGNAL, 所有個人資料和內容都會直接傳送給美國政府.
反之, Facebook 雖然行惡, 但只是記錄在 Facebook 的 Server上, 起碼暫時不會直接傳送給美國政府.
2019年 黑暴事件中, 黃人除咗用Telegram 也有用 SIGNAL 軟件的
Developed by Open Whisper Systems (OWS), Signal is an easy to use mobile application that provides encrypted text messaging and voice and video calls relied on by billions of individuals around the globe.

The underlying Signal encryption protocol has been integrated into a variety of widely used messaging platforms including WhatsApp, Facebook Messenger and Skype. This has allowed well over two billion mobile users to benefit from end to end encryption. OTF’s most recent support enabled the OWS team to continue providing Signal at no cost around the globe and adapt their operations for a growing user base. OWS also implemented a numeric fingerprint format to improve localization, reduce the likelihood of a false comparison, and improve the user experience for users not reliant on the Latin alphabet.
https://www.opentech.fund/result ... en-whisper-systems/

走得最多係爛C因囗不對心

話咁唔安全,就轉會去其他APPS用了,

相信呢啲商業機構同集團到最後都想奪權,好似以前個過氣嘅李首富同犯過法嘅新雄雞集團主席都有好多馬仔係做過警隊高層、政府重要機關及從政,商人嘅諗法最好緊係國家政權由佢哋控制,政府由佢哋話事,但責任就唔駛揹。

其實全部都係一樣

只有小黃人會用Signal,美主人俾錢資助唔攞你資料就奇!

三幾年後,還不是又被FB高價收購了。

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-1-18 03:09 AM 發表
三幾年後,還不是又被FB高價收購了。
師兄一語中的,就算唔係再比人「賣」豬仔Signal都會為美國嘅政權服務,唔明點解簡單香港人一面自己公開私隱另一面又要求人維護佢哋嘅私隱,好似有位香港人,認為唔安全都要上山係權利,出事要人救係消防應份嘅。

引用:
原帖由 sng850 於 2021-1-12 07:09 PM 發表

個多月前試過,即刻退群。😖
好似係近半年開始有....3唔識7既人send 野離....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]