• 瀏覽: 32,690
  • 回覆: 490
+6
花農又有D道理, 街市人山人海都未有限制, 市宵剩番濕貨又要唔比擺, 其實一個球場將花檔既距離增加, 距離遠D咪得囉.

如果咁都要禁, 就禁埋百貨公司, 商場, 街市先合理

又嚟魚蛋論啦香港人

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-1-12 11:16 AM 發表

系入口捉人限聚,到時無人行又話:「咁限制法不如一早取消年宵算啦,等我慳返D檔租、佈置同運輸費。」
無錯,到時又吊政府點解限制咁少人入嚟,氣氛好差,應該點點點
花農係慘,但唔係全香港得你慘架

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-12 09:16 AM 發表
而家疫情嚴重,如果開放花市,好多人又會聚埋一齊,容易感染。

呢啲人唔好咁自私啦 ! 為咗自己盤生意,理得其他人死活。
你睇吓假期既旺角同郊外先講啦

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-12 09:16 AM 發表
而家疫情嚴重,如果開放花市,好多人又會聚埋一齊,容易感染。

呢啲人唔好咁自私啦 ! 為咗自己盤生意,理得其他人死活。
新年後確診肺炎,自費ok咪比佢地擺LO,十幾萬醫藥費,博唔博?😎

不過你話我話,到時自然會有政棍走出嚟話幫花農,自己搞啲非法市集,到時睇下廢柴阿婆包唔包疪

好慘,每年收成只做農曆年!

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-1-12 11:23 AM 發表
花農又有D道理, 街市人山人海都未有限制, 市宵剩番濕貨又要唔比擺, 其實一個球場將花檔既距離增加, 距離遠D咪得囉.

如果咁都要禁, 就禁埋百貨公司, 商場, 街市先合理
你估政府唔想限制街市,做到先得架?!佢呢度做唔到唔等於放埋第二度!

睇唔起屋村人?

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 12/1/2021 08:10 AM 發表

講咗咁耐原來你重未移民?😰
條黃狗有L錢咩

照俾佢開,最後無人去到時又點

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2021-1-12 08:10 AM 發表

講咗咁耐原來你重未移民?😰
E D 人只懂得批評而不理實際情況, 花墟店鋪幾$ 租一個月呀, 私人地方,政府只能用限聚令監察人流, 但政府不能主導帶頭破壞限聚令, 以至令疫情擴散。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-12 07:43 AM 發表

而家處事方式畸鳩哂形
同以前唔同

好似活在另一個香港
你仲未移民去地獄,柒朗普等緊你,,,

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉行的農曆新年年宵市場,約50名花農今午(11日)2時半到食物環境衛生署分區辦事處會見食環署人員,但會面僅半小時,已陸續有花農憤而離場,會議約一小時就告吹。

https://fs.mingpao.com/ins/20210111/s00001/67033026f441465f01515baab9380c6c.jpg

政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉 ...
你個腦係唔係有問題!年宵咁撚多人,超級容易傳播!班仆街一年做一次生意,實九唔理啦,橫掂死都係死你哋!香港人正仆街契弟!

你做花農,唔預視下實際環境開唔開到舖做生意就大量入貨,係你on9。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]