• 瀏覽: 32,626
  • 回覆: 490
+6
引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉行的農曆新年年宵市場,約50名花農今午(11日)2時半到食物環境衛生署分區辦事處會見食環署人員,但會面僅半小時,已陸續有花農憤而離場,會議約一小時就告吹。

https://fs.mingpao.com/ins/20210111/s00001/67033026f441465f01515baab9380c6c.jpg

政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉 ...
D官唔屌唔得

賣野大Q哂,疫情可以不埋

投資道理

個年宵未開始投就取消有乜好講?
即係個年宵你地一定投到?
點解一定投到既?

引用:
原帖由 必佬 於 2021-1-12 07:48 發表
我覺得政府應該照比佢地擺但要限制入場人數,例如每次十人,限時一個鐘
但排隊人龍又會有人話高危聚集

引用:
原帖由 Cire 於 2021-1-12 10:35 AM 發表
疫情成年啦
明知今年全世界都唔會完
自己照入貨扮乜野慘
比個位你地賣又唔肯
執左佢啦

今年我一盤花都唔會買
佢哋仲話乜嘢,唔開關,多港人留港,所以生意一定好!已經備多d貨。

個個勒緊肚皮過日子,有鬼人消費呀?

諮乜膠詢呀~~~~~
咪乜叉都好似死黑暴議員咁啦,諮詢諮詢諮詢
諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢諮詢

好而家好多鋪頭, 例如健身中心, 遊戲機中心, 麻雀館政府都唔比開, 唔比年宵開, 防止人群聚集, 好正常同合理。補貼? 點解政府一定要補貼佢? 佢地賺到錢, 有冇交足稅比政府?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-12 10:29 AM 發表

所以我最鐘意曾特首
簡單做好呢份工

佢老闆777
唔識政治 只識管治😒
無計啦,黃畜係要人管架

如果強制檢測,強制下載安心出行,強制去花市年宵要掃二維碼,再爆疫時特勤隊可以即拉人,咁莫講花市,咩活動都可以搞。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-12 09:26 AM 發表

每盤100.......好過開檔啦
基本上每年臨尾都掉唔少.........家下政府收當然冇其他野傾啦

以前細個係天光去執, 唔使錢大把靚野......之後整9爛唔益人
最近幾年係送去老人院
但以前就電視新聞報導檔主點樣打爛

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2021-1-12 09:23 AM 發表

包底我絕對唔支持,好似話每盤花要求補一百蚊。
有包底 , 所有豆類都賣斷市 .

花農發芽菜 , 裝好一盆盆 , 取名步步高昇 , 之後每盆都同政府計數 ..

真正既過肥年 ...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-12 07:43 AM 發表

而家處事方式畸鳩哂形
同以前唔同

好似活在另一個香港
係lo, 黃畜破壞香港果段期間,我真係以為活在另一個香港

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-12 11:13 AM 發表

你多數唔係香港人
黃畜口中代表曬所有香港人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]