• 瀏覽: 32,688
  • 回覆: 490
+6
疫情時期, 做生意難了, 無奈

以前嘅香港人,原本條路唔通自然會搵另一條路。

而家慣左事事賴政府,有乜事就索性生意都唔做,叫政府賠償

花農獅子開大口是不會被普遍市民同情的

淋病大平賣、十蚊一鑊、抵屌呀!十九突首!做咁耐衰咁耐!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-12 09:16 AM 發表
而家疫情嚴重,如果開放花市,好多人又會聚埋一齊,容易感染。

呢啲人唔好咁自私啦 ! 為咗自己盤生意,理得其他人死活。
香港好多自私撚,包括花農,食屎啦

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉行的農曆新年年宵市場,約50名花農今午(11日)2時半到食物環境衛生署分區辦事處會見食環署人員,但會面僅半小時,已陸續有花農憤而離場,會議約一小時就告吹。

https://fs.mingpao.com/ins/20210111/s00001/67033026f441465f01515baab9380c6c.jpg

政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉 ...
米攪個年宵群組出泥

疫情成年啦
明知今年全世界都唔會完
自己照入貨扮乜野慘
比個位你地賣又唔肯
執左佢啦

今年我一盤花都唔會買

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2021-1-12 08:10 AM 發表

講咗咁耐原來你重未移民?😰
Haha

真係雙重標準, 如果取消年宵賣花,  咁花墟花鋪日日將貨放係馬路, 行人路, 又無人理

引用:
原帖由 sman070707 於 2021-1-12 10:06 AM 發表
以前嘅香港人,原本條路唔通自然會搵另一條路。

而家慣左事事賴政府,有乜事就索性生意都唔做,叫政府賠償
雖然我都覺得疫情有第二,三,四波, 衛生署個無恥阿婆居功至偉, 無呢個阿婆存在, 香港唔會攪成咁!
希望他日佢落到去9泉之下, 得到佢應得既報應!

之旦係, 既然合約寫明會有可能受疫情影響, 合約隨時合失效既年宵花市, 唔應該有賠償空間!

否則起左個頭, 咩都賠一餐就好大獲!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 12-1-2021 07:43 發表

而家處事方式畸鳩哂形
同以前唔同

好似活在另一個香港
簽生死狀如果出現花市群組全部由佢地負責,夠薑簽就得

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉行的農曆新年年宵市場,約50名花農今午(11日)2時半到食物環境衛生署分區辦事處會見食環署人員,但會面僅半小時,已陸續有花農憤而離場,會議約一小時就告吹。

https://fs.mingpao.com/ins/20210111/s00001/67033026f441465f01515baab9380c6c.jpg

政府上周五(8日)突然宣布取消原定2月舉 ...
香港就係多刁民!政府不如選制市民農曆新年假期不可以出街,並且要接受檢測!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]