• 瀏覽: 7,549
  • 回覆: 54
+6
唔偷唔通自己研發咩 世上有個國家話 大話講一萬次就係真話

引用:
原帖由 leslielo 於 2021-1-12 05:17 PM 發表

偷走咗當然沒有啦!寫在筆記本上,沒用電腦沒backup
好似武俠片時代D祕笈咁,偷咗就冇,之後對方練成絕世武功。

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:09 AM 發表
美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們的技術

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtoex9pj20ku0ungob.jpg
https://wx1.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtp1kc4j20ku0pijup.jpg
https://wx4.sinaimg.cn/mw690/8031f80fgy1gmjwtpgkqoj20ku0objuh.jpg
美國會山莊被攻佔的技術,都係美國偷香港的

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-1-12 03:14 PM 發表
美首屈一指中國問題專家: 中國高超音速武器比我們技術先進,因為他們偷了我們未有的技術
中美兩國的高超音速武器原理基本上是不同的,前者用火箭引擎推動並用錢學森彈道原理,在真空下行進,利用大氣表面改變軌道, 已經進入量產階段; 而後者用可變循環噴氣發動機推動,可在稀薄空氣下推進,不過由於技術要求太高,到今日為止多次試飛均失敗,最長一次只飛行分半鐘就墜毀.

練武之道五花八門,阻止吾黎。

傳説,楊露禪混入陳家,偷學陳家太極,及後成一代宗師。steal
覺遠大師吾覺意學了九陽神功。Unconscious/unaware
楊過得洪七公授打狗棒法招式,再因緣巧合得黃蓉傳口缺心法。combine
歐楊鋒俾黃蓉銑鑊金,但逆轉經脈倒練九陰真經。即係依家所謂 reverse engineering

但凡事不可狗衝。葵花寶典開首記之曰:欲練神功必須自宮。但卷末有一行小字:若不自宮也會成功。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-1-13 10:57 AM 發表

中美兩國的高超音速武器原理基本上是不同的,前者用火箭引擎推動並用錢學森彈道原理,在真空下行進,利用大氣表面改變軌道, 已經進入量產階段; 而後者用可變循環噴氣發動機推動,可在稀薄空氣下推進,不過由於技術要求太高,到今日為止多次試飛均失敗,最長一次只飛行分半鐘就墜毀.
我可以話你知中國兩種彈道方式都在用

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-12 07:38 AM 發表
偷唔偷係另一回事,D黃畜唔係成日話中國高超音速武器比美國先進純屬自high?

現在美國自己承認,今次點兜?
NASA發言人話「載人登月技術」無左,都兜唔到啦!

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-1-13 02:14 AM 發表
這個國家是美國?

第一得一個,中國從美國偷走了超音速武器第一地位

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-1-13 02:14 AM 發表
一聽你咁講就知係台灣這個趴街打靶啦, 不過佢未係國, 只係省

原來美國係咁柒廢, 啲嘢好易偷.

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-12 04:10 AM 發表
就像5g一樣,美國為什么沒有,就是被中國偷走了唄

所以自己沒有了是嗎!!??
中國又山寨美國2049科技

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-1-12 02:29 PM 發表

偷你技術又點可以比你更先進呢?最多咪一樣。唔通我抄你功課可以高分過你?
YC話抄佢功課,但係啲字靚過佢,所以高分啲囉!

如果手字都計分嘅話

美麗國: 中國肯定造咗時光機去到未來,偷走我哋嘅技術

引用:
原帖由 Hung196108 於 2021-1-13 05:30 PM 發表

這個國家是美國?
講得岩 唔係美國唔通中國咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]