• 瀏覽: 10,711
  • 回覆: 68
+9

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-11 11:03 PM 發表

唔明幅畫想講乜
每個人物在做什麼?又代表什麼?
個政棍似用本法律黎擋+偷錢

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-11 10:10 PM 發表
民主真諦是:呃9完你,你仲要更加信佢,比佢再呃,無限循環
你信我,民主選舉係最好既制度;就算上次選到戲子,今次選到傻子,大家都要抱著信心,下次會選個好既;就算下次選唔到,終有一次會選到

但香港黃屍就係被洗燃咗腦呢

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-1-12 08:01 AM 發表

民主制度以前是有好野揀,但愈玩愈爛,到後來換來換去都是爛蘋果
每一種制度,耐咗就會自然腐化,爛蘋果要贏靚橙,就要抹黑個靚橙,抹到果d真心為民的橙心淡,就唔會去玩d鬥爛既政治鬥爭遊戲。
侵侵都只係得個表面做show好睇,但個心就爛到冇人有,一d領袖風範都冇,淨係識得炮嘴去吸引國民,同埋指控別人乜乜乜,但自己又做唔到嘢,最後就玩暴動,真係好想睇佢點樣變為陳水扁2.0去痞監呀!

引用:
原帖由 2282008 於 2021-1-11 11:04 PM 發表
「Thief Mob Murderer Separation of powers」治國政策 符合民💩自由核心權力及利益 🤔
呢種三權分立,香港暴民最喜愛...

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2021-1-12 10:24 AM 發表
但香港黃屍就係被洗燃咗腦呢
所以咪唔明囉..

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-1-12 12:06 PM 發表

每一種制度,耐咗就會自然腐化,爛蘋果要贏靚橙,就要抹黑個靚橙,抹到果d真心為民的橙心淡,就唔會去玩d鬥爛既政治鬥爭遊戲。
侵侵都只係得個表面做show好睇,但個心就爛到冇人有,一d領袖風範都冇,淨係識得炮嘴去吸引國民,同埋指控別人乜乜乜,但自己又做唔到嘢,最後就玩暴動,真係好想睇佢點樣變為陳水扁2.0去痞監呀!
如果民主制度讓爛蘋果勝出,制度有問題,參選人有問題,選民也有問題

劃出精神失常

Good...

一幅畫就可以表達出相等於以千言萬語形容美式民主虛偽黑暗邪惡一面!

天才. 中國亦都同世界接軌, 用漫畫嚟諷刺假民主大國

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-1-12 01:33 PM 發表

如果民主制度讓爛蘋果勝出,制度有問題,參選人有問題,選民也有問題
呢個世界邊有咁理想得架!
制度就一定會被參選人利用,同果d走法律嚹既大律師一樣,利用灰色地帶去取勝;
選民就被洗晒腦,唔會問下點解國家係得「兩個黨」去揀,被政黨利用了都不自知!

國內一幅創作畫
勝過千個記者千支筆
香港低水平蠢人實在太多
所以只會盲目信毒果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]