• 瀏覽: 10,714
  • 回覆: 68
+9
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-11 11:03 PM 發表

唔明幅畫想講乜
每個人物在做什麼?又代表什麼?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-11 11:03 PM 發表

唔明幅畫想講乜
想明好容易
睇多D書,包括人民、曆史....等等
再去多D唔同地方見識見識
就知道香港有200萬+1係有幾叻

西人大肆宣揚嘅自由,民主,人權,都係比政客操控嚟偷呃拐騙嘅伎倆,成日講人權,但死幾廿萬人都懶得理,反觀中國疫情人命至上,顯得西人講人權真係一個笑話,人唔吠狗都笑

支持烏合麒麟畫多幾幅美麗的風景畫

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-1-11 10:26 PM 發表

呢幅野真係應棍……又睇睇之後有冇西人出來講野…
吃一塹長一智,西人學聰明稍稍許一點點。

兩套標準自作自受🤔🤔

一幅畫勝過萬語千言。

係要有啲反擊佢哋嘅文宣先得嘅

王c曱甴擊中要害,玻璃心碎了

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-1-11 11:55 PM 發表
民主就是呃鳩人有得揀「爛蘋果」,而唔係真係可以揀 唔食爛蘋果改為食靚橙,d 漁民仲沾沾自喜咁話自己有得揀,到死都唔知道,原來根本都只係係一堆爛蘋果度揀!
因此要:結束兩黨專政 建設民主米國

引用:

唔明幅畫想講乜
畫名叫 小偷,暴徒,剎人犯,三權分立。

引用:
原帖由 foxhode 於 2021-1-12 02:23 AM 發表

好似會考世史題data based question,將來是考試題目的
https://studylib.net/doc/9542649/hkcee-history-chapter-6

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-1-11 11:55 PM 發表
民主就是呃鳩人有得揀「爛蘋果」,而唔係真係可以揀 唔食爛蘋果改為食靚橙,d 漁民仲沾沾自喜咁話自己有得揀,到死都唔知道,原來根本都只係係一堆爛蘋果度揀!
民主制度以前是有好野揀,但愈玩愈爛,到後來換來換去都是爛蘋果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]