• 瀏覽: 4,540
  • 回覆: 73
+6
咁會唔會射埋香港 ? 我唔信台灣夠膽射 ! 佢想留島不留人 ?!

台媒周一(11日)引述台軍方人士透露,由中科院產製的增程型雄風二E型巡航導彈已完成小批量生產,2020年年底已投入至台空軍防空暨導彈指揮部的特種導彈旅服役。據指,該款導彈射程可達1,200公里,攻擊範圍及至上海、南京、杭州、廣州等大陸重要城市。

有傳台軍方已計劃投入36.2億新台幣(約10億港元)經費,開發射程可達2,000公里的長程巡航導彈,並將計劃命名為「雄隼計劃」。軍方人士對此則不予置評,只強調當局一直都在研發相關武器系統。

另外本月9日,美軍一架MQ4C海神無人偵察機曾在台海及南海周邊飛行,中國北京大學海洋研究院「南海戰略態勢感知計劃」周一公布其飛行軌跡。該偵察機當日先經巴士海峽飛往南海,再轉向西北方對廣東省及福建省交界的外海,以進行偵察,隨後又轉往東南方返回巴士海峽。「南海戰略態勢感知計劃」表示,這已經是MQ4C海神偵察機自今年1月以來,第3次飛往南海。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 0111_00952_001.html

死啦!戈度有很多漁船。

10天後,中國過黎打你台灣seafood就唔好怨!

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-11 02:37 PM 發表
死啦!戈度有很多漁船。
用飛彈掟死漁民

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-11 02:39 PM 發表

用飛彈掟死漁民
台灣導彈專打漁船。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-11 02:41 PM 發表

台灣導彈專打漁船。
唔係打係掟用飛彈掟死漁民

一射香港. 我國立刻全面轟炸台蛙省. 全殲台蛙.

最弊士兵渣,唔小心就射左去日本

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-1-11 02:47 PM 發表
x 2
好想呆灣撳錯制

台灣子彈係冇火藥架!
點解台灣警察不開槍

對台灣導彈嘅準確度,有 d 保留

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-11 02:41 PM 發表

台灣導彈專打漁船。
係專打台灣漁船....仲要係打死船長,但隻船唔沉...

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-1-11 02:47 PM 發表
你蟈擁有大殺傷力嘴砲🤭

附件

bkncn-20160604000319465-0604_05411_001_01p.jpg(41.95 KB)

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-11 02:58 PM 發表

係專打台灣漁船....仲要係打死船長,但隻船唔沉...
就因為哩單嘢,雄風出咗名!知唔知點解?

附件

unnamed.jpg(44.35 KB)

9成又係追住插青天末日旗嘅船來打

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]