• 瀏覽: 40,425
  • 回覆: 205
  • 追帖: 4
WhatsApp直接宣布用戶要和Facebook共享數據後,引起大量用戶不滿,也變相令大眾關注其他通訊工具。全球首富Tesla創辦人就呼籲轉...

我都下載咗Signal, 希望廣泛使用~

新聞來源連結:

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1972626/

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
依家用signal人少,用住line先

通訊軟件點會係私密

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-11 03:01 PM 發表

通訊軟件點會係私密
唔知呢?佢標榜呢樣優點~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-11 03:03 PM 發表

唔知呢?佢標榜呢樣優點~
睇佢要求權限又點會係私

後生有乜所謂,難為d老人家又要學新嘢,唔喺斷六親

回覆 引用 TOP

點解唔用wechat

其實WhatsApp自己點樣賺錢? 佢又係免費 有冇廣告 靠乜嘢營運

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2021-1-11 03:45 PM 發表

其實WhatsApp自己點樣賺錢? 佢又係免費 有冇廣告 靠乜嘢營運
有金主 back up,至在收集個人資料

佢老美金錢back up,要全世界國家分裂,煽動自己人內鬥
令到世界冇一個軍力or經濟體可抗衡美元
世界人民付出汗水去工作,佢無限QE來換我們的血汗
世界人民做了佢老美奴隸,可恨係有人認賊作父
毒果政棍不斷向人洗腦
我們要懂得思考,看看現實世界是什麼吧!
引用:
原帖由 pspchan2222 於 2021-1-11 04:21 PM 發表

有金主 back up,至在收集個人資料
實際上對我哋用家有乜嘢影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2021-1-11 03:45 PM 發表

開頭, 要收用戶八大元架~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-11 05:53 PM 發表

開頭, 要收用戶八大元架~
我寧願比$8 唔出賣私隱

個個通訊軟件都會紀錄通訊資料架啦,又唔用嚟講國家機密

my friend still using WhatsApp

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-11 03:01 PM 發表

通訊軟件點會係私密
去向及影響先係大眾所慮。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]