• 瀏覽: 2,152
  • 回覆: 27
酉人睇野好簡單直接,現在事實係有一件嚴重嘅事件,有人命傷亡,所以必須有人問責。所以雖然川普有七千幾萬支持者,大家都唔會出聲,唔會有二百女幻+1走出黎。

呢個先係人哋有民主嘅主因,係人民知道何為責任。

好似仲有政治上計算
有人認為趕得切係侵侵落台前通過彈劾?
據講彈劾案兩會通過
侵侵等同有案底,四年後唔駛再想選
而且仲有個政治上操作
檢視共和黨議員政治正不正確
國會等於議員的地盤,畀侵侵煽動侵犯
如果仲有議員反對,國會議員自己尊嚴都可以唔顧
下屆唔駛再選
逼迫共和黨人要同侵侵割席
佩洛西呢個老女人,不愧係政治老手

引用:
原帖由 nigel212 於 2021-1-11 05:41 PM 發表
80歲仍穩坐議長一職,必有其實力,之前政治燈神認為需要換人,又一次明燈效應,向燈神反方向思考就對了。
雖然黨派不同,男女有別,卻都是政棍。別忘了黑暴衝進香港立法會后,兩黨跟總統同心同德一致通過賞了黑暴一個香港人權與民主法案嗎?
今回美國人民按政棍們的歷來教誨發揚人民力量又有何錯?若人民有罪、總統有過,老巫婆及一班議員們的雙手便乾淨了?把衝進去的人民跟總統都料理后,這班共犯便可宣稱維護了美國偉大民主核心價值?

佩洛西真係有放機密係部電腦, 的確會急, 因為呢個行為實在太戇鳩了, 揚出黎真係無晒面, 機密係乜反而唔關事。

只有侵粉先會理所當然認為, 呢個係正常行為, 因為佢地平時就係咁戇鳩. 兒登仔自己出post 送頭,一D 都唔出奇。

下任總統已經宣佈左國會事件係恐怖活動,作為煽動者,甚至頭領嘅特朗普會有咩下場可想而知

依家保住特朗普嘅正正係佢暫時嘅權位,所以接下來佢一定會不惜一切去保住佢嘅權位,包括對外或對內戰爭

大佬,而家搞出人命呀,有一個仲係警員俾班暴徒用滅火筒打死。

引用:
原帖由 正字 於 2021-1-11 01:34 PM 發表
酉人睇野好簡單直接,現在事實係有一件嚴重嘅事件,有人命傷亡,所以必須有人問責。所以雖然川普有七千幾萬支持者,大家都唔會出聲,唔會有二百女幻+1走出黎。

呢個先係人哋有民主嘅主因,係人民知道何為責任。
咁成熟民主,又知道何謂責任,點解仲去衝姐

仲有, 其實五個死者都係侵粉. 差在最後果個當緊值.

引用:
原帖由 kakakawai 於 2021-1-12 08:26 AM 發表

七千幾萬人投川普,有幾多人衝,二百萬加1?

非黑即白嘅人剩係識有同冇,唔識計灰度。

引用:
原帖由 kakakawai 於 2021-1-12 08:26 AM 發表

這個問題問得太好了。

浸的崛起,便是奧巴馬+拜登的8年「成熟民主」管治,讓一大票人認為自己被社會遺忘了,再也受不了傳統建制精英們的政治壟斷。

拜登的勝選,是浸的4年「成熟民主」管治,隨便找個人都要把浸趕走。

拜登的主要班底都是承接奧巴馬的。那在奧巴馬2.0「成熟民主」管治下,傳統建制精英回朝,之前那一大票給社會遺忘的人,難道再要等4年讓浸2.0來替他們發聲麼?還不如現在就衝進國會支持浸1.0吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]