• 瀏覽: 4,623
  • 回覆: 34
早知今日 何必當初扮好人呢,一日係死敵永遠都係死敵所以唔係你死就係我亡,林鄭明未?

因為林鄭大和解,所以政府先高層先多咗咁多黃屍,所以香港有今日,佢有份
如果CY做,可能結果無咁差

吾系大搜捕,系大清剿呀!政治巨嬰求仁得仁。👏👏👏

黑暴之亂以來
中央早就睇出香港官員怠忽職守
習主席言"為官避事平生恥",唔好以為阿爺唔知道
港版國安法通過後
大家有冇留意,其中有係為左防範特首唔做野而設
所以特首需要定期報告執行成果
逼林鄭想偷雞去和解都唔得
上頭會問責,點解有人觸犯國安法,完全冇行動?
想唔做野都唔得
而且時間唔等人,今年好快轉眼就到九月
如果立法會選舉唔延期,分分鐘班泛民再去選
無論選上幾多席次,再次得到新民意認證,一定會再玩野
所以要早啲出手,一口氣斷晒枱面上班人啲後路
特區政府做唔到野,由中央幫手清理戰場好合理

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-11 01:13 PM 發表
早知今日 何必當初扮好人呢,一日係死敵永遠都係死敵所以唔係你死就係我亡,林鄭明未?
林鄭明白以前做錯咗,對曱甴仁慈就是對自己殘忍,所以現在改正。

跟尾國佬
唔同恐怖份子談判

係中央,唔關林鄭事.
大事大非,不能婦人之仁

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-11 01:13 PM 發表
佢上任初期要大和解,因為當時香港無23條,也無國安法。就算誰當行政長官,試下跟反對派和解都係唯一選擇。

可惜反對派係“高風險政治投機者”。美制裁中國,反對派借修例事件搞大事件。不懂見好就收。
同時都感謝反對派,而家無23條,但有“港區國安法”。寄望23條永不立法,港區國安法行到2047。

係要撞吓板先安樂

港區國安法的好似不是特首的範圍喎?

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-11 13:13 發表
同中央和解就要與西方做死敵。

引用:
林鄭只係唔明白反對派係為:
1.政治私利, 總有班選民愛反政權,而想食反對紅利;
2. 受台灣美國等海外勢力既利益,策反中國搶奪管治權,既國家級戰爭既敵對勢力既利益

佢仲以為只係單純真心既民主價值既分歧,所以一個無國家觀念,無國家利益和國際博奕既訓練既一般香港人,根本唔知特首係註定大國之間既棋盤之一。

點會明白討好反對派根本就無用。只有明白,泛民從來唔係為香港人利益或所謂單純爭取民主而出發。明白了,才知道要打死佢地。

對住棚漢奸大和解

證明泛明係受硬唔受軟.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]