• 瀏覽: 3,280
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 正字 於 2021-1-12 12:08 AM 發表

你柒就柒在只係睇到人地話你柒,就睇唔到人地話你點柒法。學吓睇吓人地所講嘅論點,你先有可能變得冇咁柒。
ching ,條友根本唔明無寫咪,
loop來loop去.
拜燈最壞.

十足十.法輪法.

你的發言,
對他只是安慰劑.

引用:
原帖由 良心之光 於 2021-1-11 12:20 發表
在美國,國會有一部分民主黨眾議員 intend to introduce an article of impeachment  charging President Trump with “willfully inciting violence against the government of the United States.”
------
我的評論:
1.這是美國版三英戰呂布。
...
甴曱梗系衝得啱啦!不過特朗普唔系呂布,畀到盡都算得系呂兩口,三英更加不是,三只折翼老鷹,死剩把口而已。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-12 08:38 AM 發表

甴曱梗系衝得啱啦!不過特朗普唔系呂布,畀到盡都算得系呂兩口,三英更加不是,三只折翼老鷹,死剩把口而已。
咁個題目可能要改成: 三老vs屎布

引用:
原帖由 nigel212 於 2021-1-11 02:08 PM 發表
整個選舉過程,大紀元包裝川普如何英明神武,勝券在握。
甚至神化他的形象。結果卻一敗塗地,敗積連連。在支持者面前,靠吹噓勉強還可以。時間終於證實他的無能!
的確係一個好奇怪嘅現象

我覺得特朗普嘅支持者更加似一個宗教信徒

視特朗普為神,認為佢永遠唔會錯,就算衰左都係刻意而為另有目的

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-1-12 08:37 AM 發表

ching ,條友根本唔明無寫咪,
loop來loop去.
拜燈最壞.

十足十.法輪法.

你的發言,
對他只是安慰劑.
佢嘅思路有問題,典型係讀死書嗰隻,最慘就係呢類人鐘意咗政治,返唔到轉頭。同文化上嘅家庭教育有關係。

我地叻唔係叻響自己最有天賦嗰方面,而係去死讀書,跟成績㨂科,會優先㨂律師、醫生啊呢D被視為叻仔先考到嘅科目,唔會按自己嘅天賦㨂科。㨂讀政治、教育呢D,通常係冇咁精英嗰班。天賦錯配會較嚴重。唔代表西方冇呢個問題,但相對冇咁嚴重。

中國人好聰明,但可以去到至top如攞諾貝爾獎嘅人冇乜,係天賦錯配同讀死書所至。

引用:
原帖由 正字 於 2021-1-12 08:48 AM 發表

佢嘅思路有問題,典型係讀死書嗰隻,最慘就係呢類人鐘意咗政治,返唔到轉頭。同文化上嘅家庭教育有關係。

我地叻唔係叻響自己最有天賦嗰方面,而係去死讀書,跟成績㨂科,會優先㨂律師、醫生啊呢D被視為叻仔先考到嘅科目,唔會按自己嘅天賦㨂科。㨂讀政治、教育呢D,通常係冇咁精英嗰班。天賦錯配會較嚴重。唔代表西方冇呢個問題,但相對冇咁嚴重。

中國人好聰明,但可以去到至top如攞諾貝爾獎嘅人冇乜,係天賦錯配同 ...
e個老人家,打躉好奈.
自己發表好幾系列.
內容攪笑,
幼稚無知,
不過, 打發時間,
佢ge理念,無從發洩,
所以,有咩回應, 佢咬著唔放.

有時間同佢玩吓.

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-1-12 08:52 AM 發表

e個老人家,打躉好奈.
自己發表好幾系列.
內容攪笑,
幼稚無知,
不過, 打發時間,
佢ge理念,無從發洩,
所以,有咩回應, 佢咬著唔放.

有時間同佢玩吓.
正是。

引用:
原帖由 神名綾人 於 2021-1-12 08:46 AM 發表

的確係一個好奇怪嘅現象

我覺得特朗普嘅支持者更加似一個宗教信徒

視特朗普為神,認為佢永遠唔會錯,就算衰左都係刻意而為另有目的
這樣吧,要瞭解Trump,試問
在2016之前,川普的往績,你知道多少?

居然有人妄想侵侵有能力一個對三個。

引用:
原帖由 良心之光 於 2021-1-12 09:02 AM 發表

這樣吧,要瞭解Trump,試問
在2016之前,川普的往績,你知道多少?
唔知,請問佢有咩往續呢

我知道黃絲都係特朗普支持者。已經能夠做到黑白不分呢個境界⋯⋯
將特朗普當成呂布,污染左呂布個名。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]