• 瀏覽: 32,993
  • 回覆: 110
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-11 09:35 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210111/photo/0111-00174-001b1.jpg

樓花期長達兩年多、由房屋委員會於三年前推售的東涌居屋裕泰苑,近月開始收樓,惟「慢工不等於出細貨」。有驗樓師發現有單位至少有十大甩漏,單位僅值33分,評分屬不合格「差E-」水平,成近期低分居屋之一。更令人咋舌的是,屋苑淪為「蟲鼠溫床」,附近蛇蟲鼠蟻湧現,有肥 ...
東涌嗰邊環境唔錯

回覆 引用 TOP

比個機會你,送鼠迎牛呀!
千載難逢!問你死未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-11 10:41 AM 發表

房署監管不力,抵打籮柚,應盡快執修,交翻一間合格的居住單位給買家
冇錯! 人哋都要攞錢出嚟買。 盡責啲,唔該。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-1-11 10:55 AM 發表

點解香港咁多老鼠蟑螂嘅啫
呢個問題問得好! 証明 咁多年清潔運動都係失敗,衛生唔合格。 出到街大把人亂拋煙頭垃圾,隨地吐痰⋯⋯
不知所謂!

回覆 引用 TOP

三年交貨好快啊!

命格有高低,行運有順逆
紫微斗數白熊王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 南區冰凍的樓盤 於 2021-1-11 02:01 PM 發表

東涌咩位置
北大嶼山醫院對面。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

黑暴曱甴仲可怕過老鼠同武肺

回覆 引用 TOP

入伙初期甩漏多,再經時間洗禮和改善後,會慢慢變成好居屋

回覆 引用 TOP

新屋入伙都幾深刻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-11 09:35 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210111/photo/0111-00174-001b1.jpg

樓花期長達兩年多、由房屋委員會於三年前推售的東涌居屋裕泰苑,近月開始收樓,惟「慢工不等於出細貨」。有驗樓師發現有單位至少有十大甩漏,單位僅值33分,評分屬不合格「差E-」水平,成近期低分居屋之一。更令人咋舌的是,屋苑淪為「蟲鼠溫床」,附近蛇蟲鼠蟻湧現,有肥 ...
慢工?97前起咁嘅樓要8-10年!現在3年!就係香港D刁民不停壓縮起樓時間,仲要加乜安全乜限噪音。工作時段小之又小,仲取話慢工!!仲有85000你班人反老董搞成而家冇公屋/居屋進度!!有冇一句對唔住香港呀!!

回覆 引用 TOP

蛇蟲鼠蟻同建屋質素有關,真係咁都得。
唔諗吓點解有清潔問題,係邊d人做成

回覆 引用 TOP

次次都係呢個柯創盛話房委會d樓有問題,呢條友都係不務正業靠誇大失實報道維生

回覆 引用 TOP

响街見到有老鼠同黃之蜂,就入晒居屋數,啲妓者好L嘢,祝記者死全家。

回覆 引用 TOP

响街見到有老鼠同黃之蜂,就入晒居屋數,啲妓者好L嘢,祝記者死全家。間屋十大小事就氹到啲曱甴鬼咁開心 ,所以香肛好多蠢人。

回覆 引用 TOP

居咩屋丫 當買間公屋住好啦 

你估仲係30年前私人參建個堆居屋樓王呀 

Château de Versailles

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]