• 瀏覽: 10,100
  • 回覆: 91
+14
引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-10 10:31 PM 發表
呆灣省菜皇撐傻侵又唔出聲譴責暴亂, 呆佬登應該好唔高興.
拜登話我都未同你算賬。肥奧你班PK臨尾想玩口野?

肥奧重未跳船? 諗注同侵侵共存亡

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-10 10:31 PM 發表
呆灣省菜皇撐傻侵又唔出聲譴責暴亂, 呆佬登應該好唔高興.
係侵亂現在見到青天白日滿地紅
登爺仲唔收鳩蔡蔡皮?

引用:
原帖由 kenny1032 於 2021-1-11 12:48 AM 發表
唔好講到中國攻台就一定成功咁,西方國家,日韓等亞洲國家都唔想見到,只要有牽頭者帶動對抗,係可以變得好嚴重
一場暫時停戰既國共內戰
其中一方係持核武既軍事大國 邊個國家會蠢到為左呆灣叉隻手埋去

菜菜子話有呢10日俾佢打飛機,已勝郤人間無數喎

肥貝奧又趁呢10日過黎台灣收埋d保護費尾數!

台灣又被洗刦了

台灣的菜菜子俾人感覺如慈禧,

慈禧花光庫房,為大清喪權辱國

菜菜子亦花光台省庫房,想為中國台省喪權辱國

Mola

引用:
原帖由 lclau2011 於 2021-1-10 10:23 PM 發表

吊,香討班黃L曱甴又無得打飛機
根本美國就唔想無左台灣
白痴先會迫中國加強解放台灣進程

無左香港, 澳門同台灣係獲得中國紅利既地方。
中國就想和平崛起多幾年,美國失去台灣話語權,中東又危危乎,美國就死硬。

甘都唔明, 不統不獨係美國同中國現行既共同利益。蔡蔡子同台獨份子根本就發夢

帶埋台灣倭民去死

可能唱吓黑白面

趁呢屆就完就踩入啲
搵個未上任嘅安撫吓當冇事!?

引用:
原帖由 win9876432 於 2021-1-10 09:54 PM 發表
美國總統特朗普任期最後兩周,國務卿蓬佩奧表示,撤銷所有美國與台灣交往的「自設限制」,有意進一步刺激北京並為中美關係改善設置障礙。不過,美國候任總統拜登團隊表示,拜登上任後遵守「一個中國」政策與「台灣關係法」,意味拜登政府會堅持美國以往一貫對兩岸關係立場。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2848742/20210110_pom_v1_1024.png ...
肥蓬明俾人打險,仲要打到啪啪聲

引用:
原帖由 stone9883 於 2021-1-10 10:48 PM 發表
厲害了我的國!我國偉大主席習近平!有個拜把子契細佬小美帝拜登!裏應外合!我大中華係上國契細佬小美帝係二等國家!這個世界才可公平分配!年年歲貢!才突顯我們偉大習近平係千古一帝!厲害了我的國!
好心你啦
世界上只有一個國家,航母叫皇帝名號,民議議員都要向佢效忠。坐係個位霸占帝位60年唔走,有罪醉駕,犯了法不能告,呢個叫英國。

習近平上台要效忠黨。
航母叫做山東號

要鬧就鬧蔡英文一上台就封新聞店
未上台前話食莢牛豬,總統要落台。
點知自己上台就開放晒萊豬
上台前鬧國民黨核電要用愛發電, 上台後火力全開核4,5。

查黨產等國民黨翻唔到身,擦美國鞋買美國三手六十年代武器袋回扣落袋。
中共點差都有成績單交比人民
民進黨上台後, 又話南向政策拒絕倚靠大陸

點知上台反大陸佔台灣gdp收入 反增至46%.
中共唔好就假勒

引用:
原帖由 civic11111 於 2021-1-10 09:58 PM 發表
呆灣講句嘢啦
Errrr...... 唔係掛

睇老拜上場後如何處理這個燙手山芋啦,不應太樂觀

灣灣同班綠媒上前站位侵侵抹黑拜登同民主黨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]