• 瀏覽: 23,575
  • 回覆: 307
+4
最緊要跟唔跟到d人有無雙重國藉先,之前話唔易跟

希望啦,還愛國愛港嘅香港人一個公道

班高官司長局長冚家點算

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-10 08:13 PM 發表
英國政府本月31日開始接受港人申請BNO留英計劃「5+1」方案,北京早前表明會反制。新民黨立法會議員、行政會議成員葉劉淑儀今(10日)在報章撰文........

奸邪妖獸向中國與英國「食兩家茶禮」的日子,將來或者要消失了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/572503/bno-葉劉淑儀-是時候處理雙重國籍-倡劃線後獲外國籍失居港權
推!!!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-10 08:13 PM 發表
英國政府本月31日開始接受港人申請BNO留英計劃「5+1」方案,北京早前表明會反制。新民黨立法會議員、行政會議成員葉劉淑儀今(10日)在報章撰文........

奸邪妖獸向中國與英國「食兩家茶禮」的日子,將來或者要消失了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/572503/bno-葉劉淑儀-是時候處理雙重國籍-倡劃線後獲外國籍失居港權
早早就應該要啦!

引用:
原帖由 rachelma1991 於 2021-1-10 11:55 PM 發表

前特首梁振英 (老婆仔女全部英國籍)
特首林鄭月娥 (老公兩個仔全部英國籍,家在英國,香港無物業)
財政司陳荗波的子女 (英國藉)
律政司鄭若驊的老公潘樂陶 (加拿大籍)
保安局長李家超 (全家英國籍, 宣稱已放棄英籍)
商務及經濟發展局長邱騰華的老婆及家人 (英國籍)
創新及科技局長楊偉雄的老婆 (美籍) 在美國有5個物業
環境局局長黃錦星的老婆 (加拿大籍)
前民政事務局長 ...
支持人大釋法, 英美加澳紐從來都是中國不可分割領土之一部份!愛國高等華人潛入敵後是為了恢復中國之應有主權 ! 有中央特許在敵後工作報國, 絕對不算是雙重國藉!

引用:
原帖由 caritalau 於 2021-1-11 12:19 AM 發表

依啲野一定係劃線 唔會追究返之前
同埋最緊要宜家啲人係去入籍
咁老實 到時中英打仗 佢地支持邊邊先?
應該要同一對待,乜野劃線?

即係仍然有一大班人有雙重國籍。咁做來做乜!

早就應該啦,有第二個戶籍仲留香港把撚咩,去外國做狗啦

連續離開180日冇合理解釋就當放棄香港居留權, 住大陸除外.

有合理解釋都要交返香港稅款.

引用:
原帖由 Samam 於 2021-1-10 11:26 PM 發表

建議若日後申請返中國香港國籍,每位收50萬港幣手續費,問你地死未😁
唔係錢既問題, 好比你想入籍日本是否比錢就可以買到本護照?
李連杰大把錢啦, 佢想入籍番中國聽聞攪左好耐都唔批

支持,大把太空家庭回流,加拿大都30萬,呢幫人一邊係愚港享受高薪厚職,一邊反中國。

一開始都係你哋班高官制定雙重國籍嘅

引用:
原帖由 rachelma1991 於 2021-1-10 11:55 PM 發表

前特首梁振英 (老婆仔女全部英國籍)
特首林鄭月娥 (老公兩個仔全部英國籍,家在英國,香港無物業)
財政司陳荗波的子女 (英國藉)
律政司鄭若驊的老公潘樂陶 (加拿大籍)
保安局長李家超 (全家英國籍, 宣稱已放棄英籍)
商務及經濟發展局長邱騰華的老婆及家人 (英國籍)
創新及科技局長楊偉雄的老婆 (美籍) 在美國有5個物業
環境局局長黃錦星的老婆 (加拿大籍)
前民政事務局長 ...
中國香港。高官全是外籍,問你死未

引用:
原帖由 002534 於 2021-1-11 12:16 AM 發表

未過期都唔得?人地只係持本BNO ,但乜都冇做過既呢?有d 人全家得一、兩個人有BNO ,咁咪要拆散全家?我父母兄姐都係大陸出世,得我同細妹持有,我地兩個既都有效,只係旅遊用,冇諗過5+1,咁都唔可以?
利申:當初只係為多d免簽而續領
住緊公屋。又想買私樓出租。有冇甘著數

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]