• 瀏覽: 17,795
  • 回覆: 234
+9
本來係 5+1,多 1 年就可以申請入籍。
差 1 年轉去 BNO 入籍申請,一係老作、二係條友係低能。

不過人哋話唔返香港,咪又係奶住返香港。
唔通日日係英國食 Fish and Chips 咩?

現時50多歲的Ben在雨傘運動後,一家四口移居英國。退休的他不習慣當地生活,首年回港生活三至四個月,還打算入籍後返港。他當時預計不到香港「咁快

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/568630/移居英國-投資移民成本高-中年港男轉用bno舉家移英-決不回流?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news&fbclid=IwAR2aFvi4UCsfcDWnwWnwO6_JCrk9Udp7NTJwac698pnQ-ATLf4ytApieU4Y

在本港內地的從事傢俬生意的Ben
Ben 呢條死契弟就正宗「黃C9奴才」嘅鬼腦,甘驚⋯⋯但係又係係內地做生意。

反中,但又要靠大陸揾食,無骨氣又無恥

你估英國好易揾食咩,喺都唔洗咁多人回流返香港喇,人離鄉賤,物離鄉貴,
月永遠是故鄉明

冇圖冇真相,得個背影,你話佢係習大大都得

去英國找份工,僱主幫你申請工作簽証,非常簡單!認識大把人咁操作。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-10 11:50 AM 發表
本來係 5+1,多 1 年就可以申請入籍。
差 1 年轉去 BNO 入籍申請,一係老作、二係條友係低能。

不過人哋話唔返香港,咪又係奶住返香港。
唔通日日係英國食 Fish and Chips 咩?

現時50多歲的Ben在雨傘運動後,一家四口移居英國。退休的他不習慣當地生活,首年回港生活三至四個月,還打算入籍後返港。他當時預計不到 ...
作到

看圖作文

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2021-1-10 12:00 PM 發表
去英國找份工,僱主幫你申請工作簽証,非常簡單!認識大把人咁操作。
四大會計師樓,三大顧問公司,一大堆投行,律師行,都會免費幇你申請。

真心!曱甴啊有啲骨氣,唔好再靠大陸搵飯食,留喺英國咪好囉。

他本來辦理投資移民,以「5+1」方案留英將近五年,再定居一年可申請入籍,英國政府下月放寬BNO移民,他將改用BNO方法移民,稱可釋出投資款項。

投資移民都要「5+1」??

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-10 11:58 AM 發表
你估英國好易揾食咩,喺都唔洗咁多人回流返香港喇,人離鄉賤,物離鄉貴,
月永遠是故鄉明
其實係英國搵份工真係唔係咁難,不過份工要養得起自己,就真係難。

決不回流,對人對港都係好消息win-win😘

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-10 11:52 AM 發表
在本港內地的從事傢俬生意的Ben
Ben 呢條死契弟就正宗「黃C9奴才」嘅鬼腦,甘驚⋯⋯但係又係係內地做生意。
黃色經濟圈都係入中國貨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]