• 瀏覽: 1,022
  • 回覆: 17
引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-9 09:34 PM 發表
科大學生周梓樂墮樓一案,《蘋果》獲悉,尚德停車場3樓一個重要鏡頭,或拍到案發周邊情況,但庭上從未提及,該鏡頭早前更被拆除。「消失的鏡頭」由尚德街坊Mac發現,質疑警方調查有遺漏,令死因庭無法跟進,已把情況告知周爸爸,「無論個位置係咪『裝假狗』都好,起碼要有一個交代」。領展則回...

https://hk.appledaily.com/resizer/A5rdO42yxVrp39U71MoMn7tPpW8=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-09-2021/t_bbe184465d074abfbf483c6ff763691d_name________.jpg
蘋果又出來制度[疑點], 卑鄙無恥
又唔講下當晚其實是一群示威者, 召集約定去攪一名警員在將軍澳的婚禮(皇冠假日酒店)而起 .
跌傷後救援受阻, 亦是因為示威者用雜物堵路而引致.

社會及家屬應向這群示威者追究刑責!

最有機會預知周同學會走去嗰度,而預先埋伏及避過所有cctv,而只用八秒殺周同學嘅人,就係只有同行友人。係最信任嘅人,周同學先冇防範,所以才可八秒內殺人兼掟個一米七五,年輕力壯運動形男子落樓。

條仆街仔死得好,唔死都冇用反而死咗就有俾人利用嘅價值。
呢條仆街仔真喺唔死都冇L用。

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-1-9 09:34 PM 發表
科大學生周梓樂墮樓一案,《蘋果》獲悉,尚德停車場3樓一個重要鏡頭,或拍到案發周邊情況,但庭上從未提及,該鏡頭早前更被拆除。「消失的鏡頭」由尚德街坊Mac發現,質疑警方調查有遺漏,令死因庭無法跟進,已把情況告知周爸爸,「無論個位置係咪『裝假狗』都好,起碼要有一個交代」。領展則回...

https://hk.appledaily.com/resizer/A5rdO42yxVrp39U71MoMn7tPpW8=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-09-2021/t_bbe184465d074abfbf483c6ff763691d_name________.jpg
死因存疑,“存疑”嘛係同行友人最可疑!

引用:

曱甴最叻就喺扮街坊、路過、宵夜、食飯.... 

屌, 查隻死曱甴, 咁認真托咩.

研訊佢參加暴動嗎

引用:

黃絲街坊只想查到佢哋滿意既真相,屈警察殺人,周xx既死最大原因係有個仆街黃絲老豆

黑暴之前打爆哂啲智慧燈柱,怕被監控。而家又話停車場CCTV點解轉來轉去,有8秒睇唔到。咁全港安裝高清CCTV好唔好?真係思覺失調...

引用:
原帖由 71833 於 2021-1-10 12:52 AM 發表
黑暴之前打爆哂啲智慧燈柱,怕被監控。而家又話停車場CCTV點解轉來轉去,有8秒睇唔到。咁全港安裝高清CCTV好唔好?真係思覺失調...
就算有cam, 根住又會話...地太硬...
軟D咪洗死囉...

引用:

屌,又話要解散警隊,咁叫班死曱甴假街坊嚟查囉

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-1-9 09:49 PM 發表

死因存疑,“存疑”嘛係同行友人最可疑!
🤔最存疑的地方是停車場內跌死,
但無一部車cam影到事發經過。

殺手殺人都唔敢在停車場殺人吧,
咁多車影住...

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-1-10 08:27 AM 發表

🤔最存疑的地方是停車場內跌死,
但無一部車cam影到事發經過。

殺手殺人都唔敢在停車場殺人吧,
咁多車影住...
🤔定當晚樓層沒有泊到車, 車位都吉的。

唔覺新聞有報道過當晚樓層車位汽車數目。

有冇宣傳叫車主/市民提供片段?

🤔我再估一下,
當晚這樓層這角落的車位,
都比一班有組職的殺手安排好晒,
泊晒全部沒有車cam的車,
之後叫男死者自己上去,
殺手A就一直在其中一部車內,
在沒有cctv同車cam的環境下丟死者落街,
之後殺手A上回車上,
等殺手B由入口來停車場取車開走,
咁殺手A就成功離開現場.

形成完美自殺現場。

鍵盤翻頁