• 瀏覽: 1,153
  • 回覆: 14
例如係人也知長毛同曾主席唔知幾friend.以前涂謹申話同葉太會講下兒女經,黃毓民冇做議員後也請過鍾樹根,葉太,曾主席等上過他網台節目。

因為這社會愈來愈多極端聲音

搞政治做爛好人不會有好結果

馬英九就是前車之鑒

根本成班都係做戲
只係唔同角色

以為犯聞係唔會超越底線,所以可以又傾又砌....

但自從笨民前琦琦出黎選差D將"獄橋"拉落黎,班犯聞就開始搶笨土激進票,到2019年更加同暴力合流...完全喪失了底線.....

不過班建制響2019年開始,也浮現了一堆契弟.....

以前泛民好戲,知所進退。
我在電視片段親眼見過劉慧卿拖住范徐麗泰隻手步出會議室,好似兩姊妹咁。
表面反共,內裏合作。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-10 12:40 AM 發表

但自從笨民前琦琦出黎選差D將"獄橋"拉落黎,班犯聞就開始搶笨土激進票,到2019年更加同暴力合流...完全喪失了底線.....

諗起馮檢基話要對中共又傾又砌。他何德何能可以砌中共?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-9 09:35 PM 發表
因為這社會愈來愈多極端聲音
宜家香港的情況温和建制已經幫不到香港,要何君堯這些夠惡的才可以救到香港。

引用:
原帖由 peppa 於 2021-1-10 10:11 AM 發表
以前泛民好戲,知所進退。
我在電視片段親眼見過劉慧卿拖住范徐麗泰隻手步出會議室,好似兩姊妹咁。
表面反共,內裏合作。
范太這些人大代表政治覺悟性也咁低,泛民同建制從來應該是敵我分明。咪學外國政客果套話雖然大家政見不同,但也是為國家。放工後齊齊落酒吧。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-10 12:40 AM 發表

以前,泛民(或者話白鴿黨+早期公文袋)旨在議會內外做下戲,扮下反對,袋袋平安,同建制無乜仇口(大家明白都係做戲啫)

到近幾年,一來本土派急速冒起,二來,泛民老闆要泛民幫手打倒政府;於是,泛民要同本土鬥激進,亦要遵從老闆意思「認真」攻擊政府,就要同建制劃清界線

引用:

年輕人不講武德
新一輩河童,梁遊呢班人上位後
敢衝撞成為主流,老一輩唔附和就會被取代
黃毓民咪係比班後生仔取代左
做左幾多年立法會議員,佢都算係泛民中個性較激一類
點知都玩唔過班年輕人
台灣咪一樣,有分老台獨和新台獨
老一派的以李登輝當年成立的台聯黨
佢死前台聯早就泡沫化
敵唔過新上位班時代力量,又咩X野基進黨
所謂大綠小綠再加柯文哲的墨綠
老一派唔跟住玩大,就等住被淘汰

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-9 08:41 PM 發表
例如係人也知長毛同曾主席唔知幾friend.以前涂謹申話同葉太會講下兒女經,黃毓民冇做議員後也請過鍾樹根,葉太,曾主席等上過他網台節目。
咪玩啦,e家 犯民 同以前點同? 係人都知 佢哋 收美國佬錢 去搞事 搞攬炒 從而比美國借口打壓中國啦!

真係有人唔知? 中間人 肥佬黎 都拉埋啦

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-11 11:32 AM 發表

咪玩啦,e家 犯民 同以前點同? 係人都知 佢哋 收美國佬錢 去搞事 搞攬炒 從而比美國借口打壓中國啦!

真係有人唔知? 中間人 肥佬黎 都拉埋啦
以前的冇咩?回歸前成日去訪問英美。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-11 11:11 AM 發表

年輕人不講武德
新一輩河童,梁遊呢班人上位後
敢衝撞成為主流,老一輩唔附和就會被取代
黃毓民咪係比班後生仔取代左
做左幾多年立法會議員,佢都算係泛民中個性較激一類
點知都玩唔過班年輕人
台灣咪一樣,有分老台獨和新台獨
老一派的以李登輝當年成立的台聯黨
佢死前台聯早就泡沫化
敵唔過新上位班時代力量,又咩X野基進黨
所謂大綠小綠再加柯文哲的墨綠
老一派唔跟住玩大,就等住被淘汰
但如果不是毓人開先河,又會唔會有宜家呢班勇武?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-11 12:38 PM 發表

以前的冇咩?回歸前成日去訪問英美。
你可能重年輕天真! 大部份事件 暗啞底冇證冇據冇人查,你有你收錢,唔好搞亂社會,食三家茶禮都冇人理你!

香港精神,賺錢唔好阻人! 眾籌又好丶洗外國錢又好丶影住D曱甴頭排隊派錢收錢亦好⋯

你就係唔好損害香港利益、中國利益,社會利益,擘爛塊面大家都唔想 往死裡打!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]