• 瀏覽: 4,298
  • 回覆: 54
+2
今晨本港天氣嚴寒,市區普遍氣溫約攝氏6至8度,寒冷天氣警告持續生效。由今晨(9日)7時起,警方接獲多宗報案,涉及長者在寓

香港咁先進地方都凍死人

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210109/bkn-20210109072640741-0109_00822_001.html

阿彌陀佛

很多長者孤寒,不開暖氣。
而有長期病患,好易因天氣凍而病發,自然現象。

RIP~

一凍就咁凍真係好難適應

引用:
原帖由 mansonchung 於 2021-1-9 02:24 PM 發表
今晨本港天氣嚴寒,市區普遍氣溫約攝氏6至8度,寒冷天氣警告持續生效。由今晨(9日)7時起,警方接獲多宗報案,涉及長者在寓

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210109/photo/bkn-20210109072640741-0109_00822_001_01b.jpg?20210109135330

香港咁先進地方都凍死人

新聞來源連 ...
話報導講的就5個死亡,同台灣25個差好遠喎,樓主

仲有,報導有講69個按動平安鐘獲支援或救援,台灣有冇平安鐘服務呀

除了昨死25個,勿忘上星期温度所謂跌10度,台灣都死一大堆!根本就係恥辱!

台灣的設施根本就遠差過香港,樓主你呢單嘢插唔到香港捧台灣囉

要多照顧老人家。

我見D長者唔怕凍7度响旺角等17:00派飯,但13:00就坐响旺角度條隊打牙較

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-9 02:36 PM 發表
嘩,大陸限電限煤仲凍過香港
咪死得仲多
係都唔好講, 小心國安

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-1-9 02:28 PM 發表
很多長孤寒,不開暖氣。
唉家中老人都係咁

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-1-9 02:28 PM 發表
很多長孤寒,不開暖氣。
其實而家惠記千2蚊的充油式都安全好用!天寒地凍買部俾老人家,保護下及考敬他們吧!

阿彌陀佛🙏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]