• 瀏覽: 9,400
  • 回覆: 133
+9
引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-12 01:35 AM 發表

其實點解個個叫佢波叔?有乜典故?
大約十三,四年前,佢個頭像係梁醒波。加上佢份人好長氣,死都要拗返生。又鍾意炸 post ,成日問人有無證據反駁佢,一帖十幾個回覆都係咁,所以叫佢做波叔。

呢幅就係佢之前嘅頭像:

美國本土都玩「顏色革命」。

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-12 01:35 AM 發表

其實點解個個叫佢波叔?有乜典故?
仲有,佢專長係每逢六四前,在歷史區會有專題重溫當年事件,圖文並茂,資料(唔計準成度)仲多過維基百科。

加上有個超級版主「潰爛王」典後,好多不同意見的會員,因為反駁佢而被 bam 。

繼續開花啦,dllm, 美式民主好能正呀

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-1-12 07:07 AM 發表

仲有,佢專長係每逢六四前,在歷史區會有專題重溫當年事件,圖文並茂,資料(唔計準成度)仲多過維基百科。

加上有個超級版主「潰爛王」典後,好多不同意見的會員,因為反駁佢而被 bam 。
64 仔同轉貼員係咪佢分身

大台吾報樓主報,多謝!奸角通常衰收尾,我指老尾整個角,😂

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-12 07:28 AM 發表

64 仔同轉貼員係咪佢分身
抱歉,唔清楚。

不過波叔咁大名氣,一個戰廿個,應該唔駛分身

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-1-12 04:23 PM 發表

抱歉,唔清楚。

見過有版友叫64做波叔,不過文風唔係好似

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-12 09:14 PM 發表

見過有版友叫64做波叔,不過文風唔係好似
可能佢地以為「波叔」只是一個稱號,或者那位64人是波叔的同路人,我真的不淸楚,有待其他版友證實。

三拳分立

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-1-12 04:23 PM 發表

抱歉,唔清楚。

咁你就錯啦,波叔有幾百個分身

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-1-13 03:26 AM 發表

咁你就錯啦,波叔有幾百個分身
現任超級版主「辟易」,比起舊嘅「潰爛王」公正好多。

越亂越好

留心D睇,文革2.0,美式炮打司令部,已經開始咗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]