• 瀏覽: 21,938
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-1-8 11:33 PM 發表
大陸鳩凍死咪當為黨捐軀囉
英美肺炎死咪當為黨捐軀囉...
幾十萬人捐左軀...

引用:
原帖由 大北997 於 2021-1-8 11:30 PM 發表
相信正苦 吾驚
點都好過信特朗普...

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-9 03:07 PM 發表

師兄比喻失當,沒有突顯中國制度嘅優越性,英美人士冇 "黨=國=必須順從" 呢啲忠心概念, 佢哋可以隨意謾罵政府,甚至去告政府,令到國家好亂。但中國就唔同, 如果你嘅你嘅家人因停電凍死咗, 呢個消息首先會經過傳媒過瀘, 如果你嘅親人想申訴, 亦都可以尋釁滋事處理,中國制度就係優秀,能快速便捷咁管理人民,維持國家穩定繁榮!:smil ...
你既形容失當, 如果有過瀘, 好多消息仲會傳到出米嗎...

而且老美而家封號刪文, 咪就係過瀘緊囉...,, 再早一排有個專家唔配合政府作疫情數字,就比人拉了...

反中白痴仲活係自己幻想中...

引用:
原帖由 noneedtoknow 於 2021-1-9 08:10 PM 發表

傳到出黎可以係紙包唔住火姐,冇既,中國人民凍到死你都咁擁護,愛國之心真難得
好似我咁,從來唔鍾意壹週刊,但好似佢近來係youtube報既屯門黑社會收陀地,點解係由呢d反中亂港既傳媒做呢d野而唔係警察?我就知有時社會係需要某d人
媒體都有講個別地方停電..., 所以唔係有負面消息就過濾...
同樣係美國, 唔一定咩訊息無過過濾就發放..

有人有媒體, 發現問題報導或講出來, 係無問題...
但如果係老作, 加料.... 係中國又好, 係美國又好... 一樣會過過濾..., 明嗎?

(無既.., 歐美死咁多人, 都有好多反中白痴咁擁護, 做西奴之心真難得...)

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-9 11:28 PM 發表

北京停電好過信特朗普?
梗係..., 停電都唔會死幾十萬人...
睇下D反中白痴係香港等打中國疫苗, 都知中國好得多...

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-10 09:38 PM 發表

你答緊邊個?
(明就明, 唔明就吧...)

梗係..., 停電都唔會死幾十萬人...
睇下D反中白痴係香港等打中國疫苗, 都知中國好得多...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]