• 瀏覽: 21,939
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-9 12:16 AM 發表

都好既 -17度啫
最好以後唔好用
今年疫情減少咗汙染
天氣開始變回正常
冬天本身天氣係咁
節能減排是好事,中國今次做了世界模範,環保先鋒,應受各國稱許!

百姓呢,間中受下苦當鍛煉,反正現在是「國家抗疫戰時狀態」。

on9 北京用暖氣架

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-1-8 11:33 PM 發表
大陸鳩凍死咪當為黨捐軀囉
希望嗰個係你!咁冇人性!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-1-9 12:32 AM 發表
on9 北京用暖氣架
笑Q死 , 白痴反中L冬天冇去過北方

引用:
原帖由 ~魁~北~克~ 於 2021-1-9 12:18 AM 發表
北方係中央供暖 直接用管道輸送高溫高壓蒸氣
果D井底蛙, On99

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2021-1-8 11:27 PM 發表
殘酷級寒流來襲,北京多個地區出現攝氏零下17度超低溫,但首都至少海淀等地區周三早上及晚間卻被指無預警下停電,供暖亦突然中斷,居民紛紛在社交媒體上叫苦,有人嘆說「我會不會被凍死」。中國外交部發言人華春瑩

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2846349/202_1024.png

家具真係唔可以用晒電器。。 ...
契哥蘇聯當年走之前就係咁喇

引用:
原帖由 大北997 於 2021-1-8 11:30 PM 發表
相信正苦 吾驚
台灣都凍死25個

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2021-1-8 11:27 PM 發表
殘酷級寒流來襲,北京多個地區出現攝氏零下17度超低溫,但首都至少海淀等地區周三早上及晚間卻被指無預警下停電,供暖亦突然中斷,居民紛紛在社交媒體上叫苦,有人嘆說「我會不會被凍死」。中國外交部發言人華春瑩

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2846349/202_1024.png

中國有 14 億人口
怕什麼?

引用:

比國民磨練下,將來有災難,有經驗應對

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-1-9 12:32 AM 發表
on9 北京用暖氣架
幾十年前已經係小區熱水管供暖。唔洗用電。不過如果無裝暖片係房就要開電暖爐或暖空調。無電可能係大廈或小區供電系統結冰或其他原因短路,係歐美冬天都成日有發生㗎啦!毒媒最鍾意小題大做。

曱甴又轉題

引用:
原帖由 韓風哈考試 於 2021-1-9 12:33 AM 發表

希望嗰個係你!咁冇人性!
佢係呆灣人或者是呆灣人嘅狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]