• 瀏覽: 21,933
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+8
北方係中央供暖 直接用管道輸送高溫高壓蒸氣

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-1-8 11:33 PM 發表
大陸鳩凍死咪當為黨捐軀囉
你俾人打撚死當做福社會啦,無撚謂浪費地球資源

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-1-9 12:16 AM 發表

可能要去滾一滾先知
20年前去北京落大雪,飲兩杯熱二窩頭全身發熱,你試吓飲白蘭地

引用:
原帖由 ~魁~北~克~ 於 2021-1-9 00:18 發表
北方係中央供暖 直接用管道輸送高溫高壓蒸氣
咁先進
南方人真係唔多識...
冬天去外國落雪地方, 佢地開暖爐...

引用:
原帖由 選擇失聰 於 2021-1-9 12:20 AM 發表

20年前去北京落大雪,飲兩杯熱二窩頭全身發熱,你試吓飲白蘭地
20年前去山東,消夜飲了孔府酒,3斤水餃,周身慶,當時0度

起碼凍死之前有得去醫院急救自由,還有生存權。在民主自由燈搭尾國,當病人認為無得救,醫番無錢交費,是無須急救和送醫院,直接叫家屬埋咗就算,連生存自由,人權,尊嚴都無!

俄國人-30度都冇出聲,呢班人真冇骨氣影衰我們中國人😡

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2021-1-8 11:27 PM 發表
殘酷級寒流來襲,北京多個地區出現攝氏零下17度超低溫,但首都至少海淀等地區周三早上及晚間卻被指無預警下停電,供暖亦突然中斷,居民紛紛在社交媒體上叫苦,有人嘆說「我會不會被凍死」。中國外交部發言人華春瑩

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2846349/202_1024.png

家具真係唔可以用晒電器。。 ...
負17度唔係好凍啫CLS

引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-1-9 12:22 AM 發表

20年前去山東,消夜飲了孔府酒,3斤水餃,周身慶,當時0度
北方水餃太厚皮,我對水餃麻麻 我比較喜歡水煮羊肉

會不會被凍死

好正常

共產要共埋電

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]