• 瀏覽: 3,524
  • 回覆: 28
+2
咩移民咁快就得???

2019-11月買

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-8 05:39 PM 發表
咩移民咁快就得???

2019-11月買
會唔會係人生更精彩果隻移民? 果隻本地移民使錢多過去外國,唔賣樓頂唔順

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-1-8 05:46 PM 發表

會唔會係人生更精彩果隻移民? 果隻本地移民使錢多過去外國,唔賣樓頂唔順
2019-11買.............攪文件都成個月先完成交易啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-8 05:47 PM 發表

2019-11買.............攪文件都成個月先完成交易啦
所以更加似適逢巨變囉, 2019某日犯左法以為冇事仲去買樓, 點知天網恢恢, 向612求助又俾人寸爆拒絕, 冇錢俾律師費依家咪死死地氣賣樓囉, 人地問點解蝕讓唔通答冇錢打曱甴官司咩? 梗係話移民啦, 曱甴死剩把口, 見慣啦

引用:
原帖由 larry64 於 2021-1-8 05:36 PM 發表
受本港形勢影響,本港再掀賣樓移民潮,有業主更不惜蝕讓離場。去年入伙的大埔大型新盤天鑽,市場剛錄得首宗二手成交,業主因急於賣樓移民,不惜蝕讓近百萬元離場,料屬近期首宗移民賣樓蝕讓個案。 美聯物業楊浩然表示,天鑽1座低層G室,實用面積583方呎,屬3房間隔,業主於2019年11月...

https://hk.appledaily.com/resizer/xT2gox3yoz2p4PslVrOj0hLARXQ=/6266x3791/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/QMA4N7GHQJFERPAUQCWLJYTZ5A.jpg
係真唔係呀,咁快就賣?仲要蝕一球?作都作得合理啲吖

引用:
原帖由 larry64 於 2021-1-8 05:36 PM 發表
受本港形勢影響,本港再掀賣樓移民潮,有業主更不惜蝕讓離場。去年入伙的大埔大型新盤天鑽,市場剛錄得首宗二手成交,業主因急於賣樓移民,不惜蝕讓近百萬元離場,料屬近期首宗移民賣樓蝕讓個案。 美聯物業楊浩然表示,天鑽1座低層G室,實用面積583方呎,屬3房間隔,業主於2019年11月...

https://hk.appledaily.com/resizer/xT2gox3yoz2p4PslVrOj0hLARXQ=/6266x3791/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/QMA4N7GHQJFERPAUQCWLJYTZ5A.jpg
減一球,剩返啲錢去英國,唔做野都夠5年用

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-8 05:47 PM 發表

如果二手樓頭尾要三個月

引用:

又係毒果假新聞

除左買賣時間有矛盾,毒果創作組唔記得咁早賣要另交樓價15%稅加埋兩次律師費、印花稅共蝕成300幾萬,作文都唔用腦

感謝仆街黃黑柒啦,香港樓市開始回落。

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-8 07:44 PM 發表

合理預期
反中白痴預期(FF)既野, 通常都唔會發生...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]