• 瀏覽: 8,185
  • 回覆: 105
+2
引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-8 01:54 PM 發表
【10:22更新】科大生周梓樂前年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,其死因研訊今(8日)踏入最後一日,裁判官高偉雄引導陪審員可以考慮周梓樂「非法被殺」、「死於意外」或者「存疑裁決」。五人陪審團今早10時14分開始退庭商議。

https://fs.mingpao.com/ins/20210108/s00001/9a9340f4e9becd0dc1cb66ac3bc8fa8b.jpg

根據己公開 ...
呢隻死曱甴,抵死,有人唔做。

請問非法被殺同謀殺有咩分別?咁有冇合法被殺?咁曱甴群體一齊出動而跌死,算唔算非法誤殺?

引用:
原帖由 wskwan 於 2021-1-8 02:02 PM 發表

乜嘢叫做非法被殺?有人殺佢咩?班人都傻嗨嗨....
係個官傻hi hi。。🤭😁

眾所周知曱甴殺人放火無惡不作,如果非法被殺只得一個可能性,曱甴手足襲擊周推落樓要周做人血饅頭 

引用:
原帖由 牛屎華 於 2021-1-8 03:03 PM 發表
眾所周知曱甴殺人放火無惡不作,如果非法被殺只得一個可能性,曱甴手足襲擊周推落樓要周做人血饅頭 
可能有年輕人唔明乜野係人血饅頭,特此上一圖以作示例

附件

柴玲-我們期待的就是流血.jpg(71.89 KB)

引用:
原帖由 jkl702606 於 2021-1-8 02:15 PM 發表
非法被殺?兇手係邊度?
Excuse me, 冇證據顯示有兇手。只係髮官提供一個選項俾家屬揀,等家屬有d心靈安慰死者唔係死得on9或者pk死咁折墮,係有隻無形之手/上帝之手丟9佢落街嘅。

浪費納稅人金錢。

引用:
原帖由 pt1997 於 2021-1-8 02:57 PM 發表
請問非法被殺同謀殺有咩分別?咁有冇合法被殺?咁曱甴群體一齊出動而跌死,算唔算非法誤殺?
合法被殺係有

e.g. 有條癲佬揸刀斬人........差佬開槍阻止打死左佢
哥哥套槍王咪係lor…...

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-8 02:00 PM 發表
其實都無證據可以有非法被殺既可能....
以前我覺得判決係講證據嘅,而且我覺得係講政見嘅😑

報告後最終結果又如何
人都死

有無得簡 「非法被自殺] !

死因係蠢死

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2021-1-8 03:15 PM 發表

我聽到唔係咁喎!
係佢老母學綠帽江老婆咁勾佬。
而且呢隻跌死鬼就係呢條佬的種。
依家人地想認番骨肉,佢老母就一拍兩散,搵賤種冚家鏟D手足掟佢落樓。
你所講的版本正確,己FC

擺明就係因為個暴徒協助員(曱甴叫佢哋做義務急救員)無常識移動過死者,令到死者失救而死,可考慮告佢誤殺,甚至謀殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]