• 瀏覽: 8,162
  • 回覆: 105
+2
引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-8 02:00 PM 發表
其實都無證據可以有非法被殺既可能....
太子站無死人yc都可以個個月去拜佢老母就知咩事啦

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-8 01:54 PM 發表
【10:22更新】科大生周梓樂前年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,其死因研訊今(8日)踏入最後一日,裁判官高偉雄引導陪審員可以考慮周梓樂「非法被殺」、「死於意外」或者「存疑裁決」。五人陪審團今早10時14分開始退庭商議。

https://fs.mingpao.com/ins/20210108/s00001/9a9340f4e9becd0dc1cb66ac3bc8fa8b.jpg

根據己公開 ...
死於On柒鳩!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-8 02:07 PM 發表

佢父母點會唔知佢PK死
當日上門通知果件肯定講左la..........咁人死左係事實, 想屈返筆政府錢+眾籌姐
如果比人推既............去醫院當日唔吊能到上頭版咩
咁抵佢地死後無仔送中了

非法被殺?有乜動機?兇手邊個?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-8 13:54 發表
【10:22更新】科大生周梓樂前年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,其死因研訊今(8日)踏入最後一日,裁判官高偉雄引導陪審員可以考慮周梓樂「非法被殺」、「死於意外」或者「存疑裁決」。五人陪審團今早10時14分開始退庭商議。

https://fs.mingpao.com/ins/20210108/s00001/9a9340f4e9becd0dc1cb66ac3bc8fa8b.jpg

根據己公開 ...
班黃人仲未知衰. 如果裁定非法被殺, 除時通緝當日在場既黑暴份子.

引用:
原帖由 vanga 於 2021-1-8 02:30 PM 發表

咁抵佢地死後無仔送中了
我估係咁
1) 同個fds(上門果位)收到call, 科大吹雞去攪事.........
2) 個fds睇到佢仆......叫人睇佢+通知佢家人.........
3) 怕打電話有記錄, 改搵上門.........通知佢父母仆街入院.......
4) 手足(我估係跟車果位)打比佢up去邊間醫院, 所以佢父母係直接去醫院.........

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-8 02:37 PM 發表

我估係咁
1) 同個fds(上門果位)收到call, 科大吹雞去攪事.........
2) 個fds睇到佢仆......叫人睇佢+通知佢家人.........
3) 怕打電話有記錄改上門.........通知佢父母仆街入院.......
4) 手足(我估係跟車果位)打比佢邊間醫院, 所以佢父母係直接去醫院.........
總之係報應喇

事實係佢地幾廿勾死後無仔送中 ...

所有證據, 全港市民都可以睇到, 不需要那5位陪審團去做代表!

正常人都睇到係意外, 佢地5位點判都唔代表D乜, 或者可以代表陪審團制度係有不足

如果陪審員多數係黃屍, 都估到會點判

10:14 退庭,傾左最少2個鐘,仲未有決定,非法被殺就一定冇!只有意外or死因存疑!
仲有乜野要討論?唔係非法被殺就係意外!
班曱甴陪審真係點都要整到非法被殺or最少到要存疑!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-1-8 02:47 PM 發表
10:14 退庭,傾左最少2個鐘,仲未有決定,非法被殺就一定冇!只有意外or死因存疑!
仲有乜野要討論?唔係非法被殺就係意外!
班曱甴陪審真係點都要整到非法被殺or最少到要存疑!
咁就應該係陪審團內有正常人,唔肯亂咁屈!

判左非法被殺咪又可以無限尋找不存在的兇手?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]