• 瀏覽: 3,242
  • 回覆: 28
選不是中共指定的候選人,第一違反國安法,第二即使當選後全部都會被DQ。

所以香港人以後投票只可投中共指定的候選人。

樓主咁唔滿意可以移民去美國
順便參加衝國會
唔小心畀警察開槍打死要認命喎

仲有呀
其實你有冇命睇到2047年之後
分分鐘回到一國一制
回到官派制一了百了

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-8 12:52 PM 發表
選不是中共指定的候選人,第一違反國安法,第二即使當選後全部都會被DQ。

同 民主制度分別 就係 選完不滿 可以分黨分派分家分國 內戰! 當然國共兩黨也試過了…

制度 並冇絕對 向好性⋯

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-8 12:52 PM 發表

比 愚民選,咪選左Trump lor

引用:

冇指定 我投林過雲一票!  岸鳩仔全球選舉邊度係冇指定架?  返火星拉  地球冇你口中架民主  太危險拉!

美國人,亦只能二選一,共和民主兩黨候選人,亦是由兩黨內定(所謂黨內選舉只係做個樣)

引用:

香港係“高度自治”,而唔係“完全自治”。要實現“完全自治”係不可能。

引用:

美國人都有選舉權,但只可以選金主指定的。。。
若選舉結果不是金主要的,再用特定選舉人票再投過。。。
如果有人不滿意來國會示威,唔理你有無武器,一律開槍射殺之。。。
這就是美國偽民主的<金主立憲制>,只有佢制,無得理你制唔制!

冇人用槍指住你去投票
因為曱甴根本一文不值

引用:

係泛民掘個洞比自己 踩,否決人大831,已經玩死自己,玩死全港人,反收例唔識見好就收,係都要五大訴決一不可,根本乜都唔洗傾,明知777冇可能應承哂五大訴求,呢D咪叫攞來賤,過澳門賭錢,都識分庒閒,就算全部仆街冚家剷,都要認命,咪啱啦,佢地係冇侮㗎,洗到佢地人生更精彩,佢地鍾意坐監扮開心,唔鍾意坐 Benz流眼淚, 正中下懷。

流主未答  全球有邊個地區  選舉係冇指定架?  我都好想知  有邊個群島係用緊選村長方式選舉!

引用:

美國及各民主大國不是只可選“黨”的指定候選人嗎??

中共指定一定好過曱甴指定😏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]