• 瀏覽: 3,972
  • 回覆: 40
+2
美國國會1月6日被總統特朗普(Donald Trump)支持者闖入,釀成4人喪生。即將成為新一任總統的拜登(Joe Biden)7日批評,特朗普執政四年間,美國的

喂,雙重標準唔係貴國嘅優美傳統咩

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/571 ... utm_medium=referral

唔該晒拜登將衝入國會嘅示威者定性為暴徒同恐怖分子,咁衝入立法會嗰班都係
對待衝入國會暴徒寬鬆??又射殺又食彈喎,咁香港警察真係好仁慈同包容

引用:
原帖由 sleepyowls 於 2021-1-8 07:15 AM 發表
唔該晒拜登將衝入國會嘅示威者定性為暴徒同恐怖分子,咁衝入立法會嗰班都係
對待衝入國會暴徒寬鬆??又射殺又食彈喎,咁香港警察真係好仁慈同包容
香港警察就唔跟國際標準啦

指當日闖入國會的人士不是示威者,形容他們是「暴徒、本土恐怖份子」<-香港班蛋散又唔見你咁講話人雙重標準你自己咪一樣雙重標準

沖入國會嗰班就叫暴徒,沖入立法會嗰班就叫做民主鬥士。

香港警察學下野

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-8 08:20 AM 發表
香港警察學下野
根本一早就應該開槍

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-8 08:27 AM 發表

根本一早就應該開槍
真心同意

不嬲都話香港警方太仁慈,點解唔開槍射殺斑黃畜

示威或是暴動很容易定性。

引用:
原帖由 septemberchan 於 2021-1-8 08:29 AM 發表
不嬲都話香港警方太仁慈,點解唔開槍射殺斑黃畜
香港警察太過克制

盧偉聰當年對佔中嘅無為而治,克制程度達世界級

引用:
原帖由 daiichi 於 2021-1-8 08:53 AM 發表
盧偉聰當年對佔中嘅無為而治,刻制程度達世界級
所以話香港警察冇鬼用囉

好似香港政府班廢官到今日都唔敢講衝立法會嗰班係暴徒。

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2021-1-8 09:02 AM 發表
好似香港政府班廢官到今日都唔敢講衝立法會嗰班係暴徒。
唔夠強硬就導致咗今日嘅後果囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]