• 瀏覽: 3,402
  • 回覆: 48
+2
根本班垃圾議員全部人工要減一半以上

香港政府咁匪,薪水應該同大陸掛勾

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-8 02:13 AM 發表
區議會今日獲民政事務總署發信通知,因應2020年11月的甲類物價消費指數按年跌0.2%,會在1月開始按照變動,調整區議員和區議會主席的酬金、營運開支償還款額、雜項開支津貼。各名區議員按其身分每月減薪70至140港元。

區議會主席由每月70,140元減至每月70,000元,副主席由52,610元減至52,500元,區議員則由35,070元減至35,000元。而營運開支還款額則由每年555,540元 ...
夭,扣萬4就讚成,扣140,政府好撚白痴,唔知民間疾苦

共渡時艱你有責任

引用:
原帖由 fox007 於 2021-1-8 10:02 AM 發表

民你老母咩,隻隻畜牲都唔係為民生做事,執柒咗佢啦。
你老母留返畀你民
你有閱讀障礙
你民之前問清楚你老母先

黃政署

同無減無咩分別

我真係屌
減黎做乜咁HI少
根本冇區已完對區一D影響都冇個個搵游水

減咁少?

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-8 02:13 AM 發表
區議會今日獲民政事務總署發信通知,因應2020年11月的甲類物價消費指數按年跌0.2%,會在1月開始按照變動,調整區議員和區議會主席的酬金、營運開支償還款額、雜項開支津貼。各名區議員按其身分每月減薪70至140港元。

區議會主席由每月70,140元減至每月70,000元,副主席由52,610元減至52,500元,區議員則由35,070元減至35,000元。而營運開支還款額則由每年555,540元 ...
原來只係減個零頭

起碼都要減7000到14000先叫減

其實區議員只係服務社區,打下勤雜,唔算乜嘢高科技專業性強的職業,月薪應該取鄉港人工中位數(8000到12000)就可以

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-8 10:44 AM 發表

所以咪激死班爛屍5毛
大家都係弱智
點解爛屍做唔到區議員
黃色曱甴區異猿弱智,大家有眼睇

引用:

唔怪之得黃人曱甴咁恨做議員啦

班政府高官都應該減啦。

減七千就差唔多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]