• 瀏覽: 3,398
  • 回覆: 48
+2
減咁小減黎把能咩!Dllm

減多D 嘛,減咁少有咩用

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-8 02:13 AM 發表
區議會今日獲民政事務總署發信通知,因應2020年11月的甲類物價消費指數按年跌0.2%,會在1月開始按照變動,調整區議員和區議會主席的酬金、營運開支償還款額、雜項開支津貼。各名區議員按其身分每月減薪70至140港元。

區議會主席由每月70,140元減至每月70,000元,副主席由52,610元減至52,500元,區議員則由35,070元減至35,000元。而營運開支還款額則由每年555,540元 ...
曱甴就係為糧支爭做耳猿!🤭我地市民就係on99支糧畀曱甴!🤮

777都不接受大部份區議員反應嘅民意
仲要區議員嚟做乜
接咗佢
拎啲錢嚟直接派畀市民啦

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-8 02:13 AM 發表
區議會今日獲民政事務總署發信通知,因應2020年11月的甲類物價消費指數按年跌0.2%,會在1月開始按照變動,調整區議員和區議會主席的酬金、營運開支償還款額、雜項開支津貼。各名區議員按其身分每月減薪70至140港元。

區議會主席由每月70,140元減至每月70,000元,副主席由52,610元減至52,500元,區議員則由35,070元減至35,000元。而營運開支還款額則由每年555,540元 ...
可能係公務員減薪前奏

以退為進

減咁小。。。佢地一個早歺都差不多

引用:

大家唔好話民政處,呢D係例行公事,就算減一蚊都要出聲,如果唔做就反而有機會俾人話懶散

每月只係食少 2餐宵夜,有屁用咩!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-8 09:15 AM 發表
777都不接受大部份區議員反應嘅民意
仲要區議員嚟做乜
接咗佢
拎啲錢嚟直接派畀市民啦
民你老母咩,隻隻畜牲都唔係為民生做事,執柒咗佢啦。

玩野啊,咁斯文

屌!重以為減曱甴巳完數量!

其實用25000蚊都請到人去做啦,又唔係需要咩專業資格先做到..............
$35000蚊一個月真係好高人工,$35000=普通寫字樓既經理級.........

把鬼,減幾兜嘢😡

月薪小事,背後經濟鏈收入福蔭全家族先係重點

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]