• 瀏覽: 12,604
  • 回覆: 224
科大生周梓樂2019年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,死因庭經過27日研訊,死因裁判官高偉雄今早(7日)開始引導兩男三女陪審團裁決,至午膳休庭前未完成引導。

有證據指出周暴徒同手足聯絡,
周暴徒的通訊記錄,
清楚顯示佢同手足講(Telegram):
「係(喺)停車場食花生姐(啫)」、
「咩都無帶」、
「同埋拎咗啲野(嘢)落去」、
「俾(畀)人」

這些都是庭上接納了的證供。

咁都可以話:無證據顯示周梓樂參與示威

香港的司法,真係可以去到呢個境界

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20210107/s00001/1609999366625

------------------------------
黃畜滅  香港興

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

香港民主運動
總軍師
-----------------------------
參考資料:
法官引述《明報》前總編輯劉進圖遇襲案,指「受僱行兇」令案件情節更嚴重,即使次被告只負責「睇水」,但「角色不同,刑責一樣」,所以兩名被告均就有意圖傷人被判入獄52個月。

https://www.facebook.com/mingpaoinews/posts/2715618781831573/

所以咪話香港啲法官啲水準得啖笑囉!馬道立好似講得好啱,唔滿意可以上訴,但啲官成日亂咁嚟,而又有幾多個市民有錢有時間可以下下同你去上訢?班法官判錯又唔係會賠返俾市民,而直情係完全冇責任後果!高官會落台、議員會冇議席,咁班法官會點?照收人工照升職!

佢點死同有冇暴動有咩關係???
咁有暴動又點, 判佢條屍坐監咩on 9

屈唔到係差佬直/間接害佢就開始9up

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-7 02:49 PM 發表
科大生周梓樂2019年11月在將軍澳尚德停車場A墮樓身亡,死因庭經過27日研訊,死因裁判官高偉雄今早(7日)開始引導兩男三女陪審團裁決,至午膳休庭前未完成引導。

https://fs.mingpao.com/ins/20210107/s00001/93a17dfbc6992d5f1ea551eacf371366.jpg

有證據指出周暴徒同手足聯絡,去"食花生",
咁都可以話:無證據顯示周梓樂 ...
裁判官強調,雖然周梓樂遇事前在停車場徘徊,但無證據顯示他有份參與示威,建議陪審團不宜作過度猜測。

9官又嚟..雖然.........但係...........

咁點解半夜佢仲在停車場徘徊 ? 無證據顯示他無份參與示威

死因庭玩到要陪審?
被告喺邊?

裁判官提陪審團勿預設立場?香港假髮官天馬行空,判詞稱暴動場面為「難得的歷史時刻」去現場是「歷史見證」?呢種判詞又係唔係預設立場?

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-7 03:05 PM 發表

裁判官強調,雖然周梓樂遇事前在停車場徘徊,但無證據顯示他有份參與示威,建議陪審團不宜作過度猜測。

9官又嚟雖然.........但係....

咁點解半夜佢仲在停車場徘徊 ? 無證據顯示他無份參與示威  
不止徘徊喎,
周暴徒的通訊記錄,
「咩都無帶」、

「俾(畀)人」

狗官名呢?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-7 03:11 PM 發表
狗官名呢?
唔好亂講野!
狗,係人類忠誠嘅朋友!

公開的資訊:
死因裁判官高偉雄

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-7 03:09 PM 發表

不止徘徊喎,
周暴徒的通訊記錄,
「咩都無帶」、
「俾(畀)人」
你睇嗰官講野你就明佢喺想屈人喇

又冇車泊果度.........有人攪事之後佢先出去現場

叫冇參與

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-7 03:08 PM 發表
用人準備放煙花
去食花生唔出奇
咁同打風先出海滑浪19樣la............
死, 係底能死+自己攞黎, 冇人可憐lor

抵9死.....死於ON 9,結案,完

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]