• 瀏覽: 4,825
  • 回覆: 32
印媒經常話:自己可以同時擊敗中國與巴基斯坦
原來印度比美國更強

"擅攻者立於九天之上,擅守者藏於九地之下"

回覆 引用 TOP

今天中國的工業能力,要真的發起瘋來,希特勒都得靠邊站……中國禮儀之邦,白皮別把中國逼急了……

回覆 引用 TOP

北斗全面覆蓋後,發夢都唔可以啦

回覆 引用 TOP

美國唔會好似日本小國咁儍咁自大!

回覆 引用 TOP

發夢。重點係美國吾會再重蹈覆轍浴血硫磺島上甘嶺。
打伊拉克之前,有禁飛區丶有大傷力武器調查,起清哂自容。跟著半年籌備九十萬大軍。不對等武力。

伊拉克面積只有中國1/20,沙漠平原單一氣侯。
從任何海岸飛去西北三千里路雲和月,縱橫有幾條大山脈,雪擁藍關,蜀道難行。
當年蔣介石任日本上都過吾到太行秦嶺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-8 11:52 AM 發表

要打贏中國,一來犧牲好大,二來要問中國周邊國家借用基地。中國周邊國家有邊個會肯捲入中、美戰爭?
除非有時空門啦,如果唔系運兵同物資都追唔上死亡啦

回覆 引用 TOP

係咪應該要諗下隻艦泊唔泊到埋岸先呢?

回覆 引用 TOP

我們應該這樣想!

回覆 引用 TOP

剩係諗諗同中國打嘅戰略縱深問題,已經冇人敢對中國出手

回覆 引用 TOP

還有,伊拉克沒有中國的人口紅利。
例如,廣州有二千萬人,其中不少是受過軍訓的預備兵,那你要多少駐軍?

引用:
原帖由 6674 於 2021-1-10 03:01 PM 發表

例如,廣州有二千萬人,其中不少是受過軍訓的預備兵,那你要多少駐軍?
最重要嘅佢唔記得中國有于敏型氫彈同火箭軍。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-7 10:43 AM 發表

發神經架想像  軍事白痴!  金融國家的工業國家發動戰爭?  佢個腦生係邊?   貿易戰  都打吾底工業國 軍事更冇思考空間!  當年美國重係工業國都未能用陸軍  打底當時架農業中國!  
而加係後勤和製造能力最強大的時候,同中國開戰等於認輸,慢慢打都拖死你

引用:
原帖由 6674 於 2021-1-10 03:01 PM 發表

還有普遍伊拉克人是不忠於候賽欣的,而中國人99.9999999999999999999999%是忠於黨和習主席的。

回覆 引用 TOP

想下都大獲真架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 建國川 於 2021-1-13 10:06 AM 發表

而加係後勤和製造能力最強大的時候,同中國開戰等於認輸,慢慢打都拖死你
美國為左軍火錢咩知障磚家 都報道

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]