• 瀏覽: 2,339
  • 回覆: 36
+4
美國國會在1月6日舉行聯席會議,認證大選的選舉人票結果。而在國會開會前夕,總統特朗普(Donald Trump)在白宮外舉行「拯救美國」(Save America

救救美國,為美麗的風景線,我哋黃屍手足齊齊們起來吧。。。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/571 ... utm_medium=referral

真喺美麗的風景線。點都冇想到,美國咁快就淪陷

事件由特朗普挑起,為權勢可以無所不用其極,把民粹導引至暴力衝突。
2019年香港都出現過暴徒佔據立法會的情境,美國還把暴徒美化成和平示威者。

整靚個畫面

建國同志,保重。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-1-7 06:54 AM 發表
真喺美麗的風景線。點都冇想到,美國咁快就淪陷
現眼報。。。

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Please support our Capitol Police and Law Enforcement. They are truly on the side of our Country. Stay peaceful!

3:38 AM · Jan 7, 2021

美國警察就可以站在國家,香港警察只能委屈忍受暴力,雙標!

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-7 07:27 AM 發表
事件由特朗普挑起,為權勢可以無所不用其極,把民粹導引至暴力衝突。
2019年香港都出現過暴徒佔據立法會的情境,美國還把暴徒美化成和平示威者。
黃人黑暴都唔知係咪Trump培訓,基本上特徵同佢一模一樣:1,吹牛吹到自己都信,亦吹到要人地信,2,惡霸行為,唔認同就滅聲私了(佢咁既級數就制裁),3,自私,永遠只諗自己,4,痴線,乜都做得出,無底線可言,5,自己係作惡者,但又成日話自己係受害者,6。自己唔會有錯,有錯一定係人地

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-7 07:28 AM 發表
整靚個畫面
美麗風景線,美國現眼報。。。

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2021-1-7 07:41 AM 發表

黃人黑暴都唔知係咪Trump培訓,基本上特徵同佢一模一樣:1,吹牛吹到自己都信,亦吹到要人地信,2,惡霸行為,唔認同就滅聲私了(佢咁既級數就制裁),3,自私,永遠只諗自己,4,痴線,乜都做得出,無底線可言,5,自己係作惡者,但又成日話自己係受害者
唔出奇。。。

睇下人地叫乜,rioters(暴徒)呀,唔通叫抗爭者啊

附件

asb.jpg(187.8 KB)

香土班黃色物體集體潛水?

米國人爭取民主自由的表現

喬治亞州果兩席
意外地被民主黨全取
呢個係一個月前 普遍既估計完全唔同
本來共和黨呢兩席都幾穩
至少都可以取1席 令到共和黨係議會佔大多數
但係侵敗選後 尤其係呢一個月
真係玩火玩到燒埋自己 仲燒埋共和黨
而家拜登 民主黨基本上係完全執政
共和黨對拜登既制肘 又減弱左一大半
但係拜登黎緊如果無法祭出明顯改善美國當前困境方案