• 瀏覽: 1,418
  • 回覆: 19
+2
女子高秀蘭死亡嘅日子係9月6號
曱甴就將佢老作
當作係831地鐵站內死亡

目的係激發仇警情緒
泛民狗真係用盡那渣招數

【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:香港警方「速龍小隊」8月31日衝進港鐵太子站月台,以警棍制服拘捕多人後,坊間有人蓄意造謠稱「有人失蹤及死亡」。有媒體經多番求證後,證實死者高秀蘭患有抑鬱症,9月6日才失蹤,屍體被發現時腫脹腐爛,死者家屬證實該女子與所謂8.31死人案無關。
9月16日早上8時,一具女性浮屍在將軍澳海濱公園對開海面被發現,經報警撈起證實死者是9月6日失蹤的57歲女子高秀蘭。有關消息經媒體報道後,網上流言不絕,包括質疑她是否當天失蹤,又指死者雖然在海上漂流,但被發現時竟變成「乾屍」,死因極為「可疑」。
有港媒根據確鑿線索報道,記者與死者高秀蘭丈夫「阿華」取得聯絡,對方在電話中表示,其妻子失蹤經過已被公開,強調不可能於8月31日死於港鐵太子站內,「是有人亂造謠!」他又證實妻子本身患有抑鬱症。
報道又指,高秀蘭最後一次與「阿華」見面為9月6日,當時並無異樣,但任職技工的「阿華」上班後,妻子通過手機WhatsApp社交程式留下「永別啦」三字,他大驚下隨即報警。10天後,有釣魚人士終發現女事主屍體,消息稱當時屍身腐爛及腫脹,並非傳言所說的「海上乾屍」。
消息人士又稱,死者除了患有抑鬱症,2004年也曾接受一次手術,此後患上創傷後遺症,多年來一直有向精神科醫生求診。

附件

xiayuanhang_8b2cdb92407da3fb08d658dede8c51e2.png(367.07 KB)

DQ皇CY689票就是帥
引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-6 10:45 PM 發表
曱甴就將佢老作
目的係激發仇警情緒
泛民狗真係用盡那渣招數

【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:香港警方「速龍小隊」8月31日衝進港鐵太子站月台,以警棍制服拘捕多人後 ...
香港人曱甴 真係好愚蠢
唔識得fact check 真偽
中咗泛民狗嘅姦計 仇警

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-6 10:45 PM 發表
曱甴就將佢老作
目的係激發仇警情緒
泛民狗真係用盡那渣招數

【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:香港警方「速龍小隊」8月31日衝進港鐵太子站月台,以警棍制服拘捕多人後 ...
831單拜死人抹黑笑料已穿晒煲,
反而班曱甴暴徒在地鐵站月台上,
擺個遮陣黑衣換白衫的奇景大家仍歷歷在目!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-6 11:15 PM 發表

831單拜死人抹黑笑料已穿晒煲,
反而班曱甴暴徒在地鐵站月台上,
擺個遮陣黑衣換白衫的奇景大家仍歷歷在目!
泛民狗
無啦啦話有人死
日又拜夜又拜
搞到香港嘅運氣衰曬

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-7 08:01 AM 發表

泛民狗
無啦啦話有人死
日又拜夜又拜
搞到香港嘅運氣衰曬
曲街 曱甴
日由咒罵
夜遊亂拜 做衰曬香港嘅運氣

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-7 04:57 PM 發表

曲街 曱甴
日由咒罵
夜遊亂拜 做衰曬香港嘅運氣
撞邪曱甴洗腦...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-7 05:10 PM 發表

撞邪曱甴洗腦...
老人家話 唔好亂咁 周圍拜 唔識嘅人

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-7 05:18 PM 發表

不聽老人言吃虧在眼前

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-7 05:18 PM 發表

曱甴如時運低,
死嗰個分分鐘係自己...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-7 06:41 PM 發表

曱甴如時運低,
死嗰個分分鐘係自己...
著草英國曱甴也發聲明冇死
怕真的比犯民狗咒死

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 7-1-2021 07:54 PM 發表

著草英國曱甴也發聲明冇死
怕真的比犯民狗咒死
著草曱甴驚俾人拜9死

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-7 09:09 PM 發表

著草曱甴驚俾人拜9死
香港比曱甴咒到好多人失業

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-8 07:38 AM 發表

香港比曱甴咒到好多人失業
曱甴嘅創造力好犀利
乜都同831扯上關係

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-8 10:36 AM 發表

曱甴嘅創造力好犀利
乜都同831扯上關係
4in 1爛腳烏蠅 打極都唔走

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-8 11:42 AM 發表

4in 1爛腳烏蠅 打極都唔走
喪屍曱甴 唯一功能抹黑

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]