• 瀏覽: 4,667
  • 回覆: 46
引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-6 10:10 PM 發表
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

中國自改革開放以來,為了融入國際社會,對世界做過許多承諾,無論是所謂不稱霸、不擴張,或是遵守各種國際組織的主流價值和遊戲規則,都是中國曾經承諾的事情。但是,這一年多來,國際上越來越多人對中國是否有誠意遵守承諾,都抱持懷疑的態度。
這次大規模的拘捕,顯示出北京當局徹底毀棄了當年「五十年不變」的承諾。如果言而無信,又怎麼能期待國 ...
係呀
係文字獄又如何!!!
邊個叫你大喊香港獨立呀
就係要唔俾你寫香港獨立!!!

你去銀行寫張紙寫住打劫
算文字獄嗎?
你自稱三合會會員又是文字獄嗎?

引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-6 10:10 PM 發表
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

中國自改革開放以來,為了融入國際社會,對世界做過許多承諾,無論是所謂不稱霸、不擴張,或是遵守各種國際組織的主流價值和遊戲規則,都是中國曾經承諾的事情。但是,這一年多來,國際上越來越多人對中國是否有誠意遵守承諾,都抱持懷疑的態度。
這次大規模的拘捕,顯示出北京當局徹底毀棄了當年「五十年不變」的承諾。如果言而無信,又怎麼能期待國 ...
又玩“五十年不變”呀
咁所有制度停留在97囉
立法會區議會有委任囉
係你地要求變播

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

中美角力,
美狗下獄.

正常

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

「五十年不變」
1984年簽嘅
講嘅當然係1984年版本嘅「五十年不變」但係去到1997版, 已經變到阿媽都唔認得

政府好波,打殘泛暴!🎉

樓主睇左攬炒十步先出泥柒啦!

豈能混淆視聽,怎樣無法無天?拘捕需要法律依據,有沒有罪是由法庭判定

現是有人想攬炒啊!仆街!

由古到今想推翻政權,要不生/要不死/要不流亡,望下李柱銘/陳方安生先係醒,其他人就受把

樓主即係贊同自古以來都應該對呢種人渣判處重刑!

引用:
原帖由 TheVirgo 於 2021-1-7 12:20 AM 發表
由古到今想推翻政權,要不生/要不死/要不流亡,望下李柱銘/陳方安生先係醒,其他人就受把
鄭蟲太都唔蠢, 照樣個個月有糧支。

租客想奪業權,毀約都唔怪得中國。

WTF文宣...

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

雖然我唔期望同樓主你呢D出帖手, 有咩討論既空間
不過都溫馨提示一下, 當積陰德
過去中共忍讓, 你就當佢流, 得寸進尺, 玩到過晒界
黑暴之後, 中共已將反對派既定性, 由以前的內部矛盾, 變成敵我矛盾
打擊敵人, 等同戰爭, 就是不惜任何犧牲, 可以用任何手段, 將其殲滅

呢D文宣, 除左用來畀同路人打飛機, 一D作用都冇, 相反, 仲會麻醉左佢地, 錯判形勢
中共一定會繼續整頓香港, 直到將反對派連根拔起, , 樓主你及同路人,好搵定後路, 移民又好, 著草又好, 你呢類人在香港已無運行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]