• 瀏覽: 4,656
  • 回覆: 46
引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-6 10:10 PM 發表
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

中國自改革開放以來,為了融入國際社會,對世界做過許多承諾,無論是所謂不稱霸、不擴張,或是遵守各種國際組織的主流價值和遊戲規則,都是中國曾經承諾的事情。但是,這一年多來,國際上越來越多人對中國是否有誠意遵守承諾,都抱持懷疑的態度。
這次大規模的拘捕,顯示出北京當局徹底毀棄了當年「五十年不變」的承諾。如果言而無信,又怎麼能期待國 ...
本來香港這20年都好地地, 現在有班人越玩越大, 想攬炒, 現真的攬炒了!無國安法俾你班人玩到有!
搞這麼多事, 對香港有什麼好處?

引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-6 10:10 PM 發表
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

中國自改革開放以來,為了融入國際社會,對世界做過許多承諾,無論是所謂不稱霸、不擴張,或是遵守各種國際組織的主流價值和遊戲規則,都是中國曾經承諾的事情。但是,這一年多來,國際上越來越多人對中國是否有誠意遵守承諾,都抱持懷疑的態度。
這次大規模的拘捕,顯示出北京當局徹底毀棄了當年「五十年不變」的承諾。如果言而無信,又怎麼能期待國 ...
這樣非常好, 反中反政府 犯暴人仕 e家應該要 離開香港, 全世界會給予香港難民 移居!

既然唔鍾意 政府祖國, 快啲走 就好了,這很自由。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-1-7 10:18 AM 發表

雖然我唔期望同樓主你呢D出帖手, 有咩討論既空間
不過都溫馨提示一下, 當積陰德
過去中共忍讓, 你就當佢流, 得寸進尺, 玩到過晒界
黑暴之後, 中共已將反對派既定性, 由以前的內部矛盾, 變成敵我矛盾
打擊敵人, 等同戰爭, 就是不惜任何犧牲, 可以用任何手段, 將其殲滅

呢D文宣, 除左用來畀同路人打飛機, 一D作用都冇, 相反, 仲會麻醉左佢地, 錯判形勢
中共一定 ...
昌哥代佢老母教仔。語重心長。但呢啲人聽得入耳嗎?
通常呢啲人有嚴重妄想迫害症。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-1-7 11:04 AM 發表

昌哥代佢老母教仔。語重心長。但呢啲人聽得入耳嗎?
通常呢啲人有嚴重妄想迫害症。
或者根本就是呆灣法輪功或1450

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

你話美國政府???

https://youtu.be/BWb5ov3lJkA

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

身正那怕影子歪。
如馬道立話齋,香港司法係唔會受任何人或機構影響。香港司法都未受過任何外來壓力影響。

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

哈哈 ... even if that is true ... 你吹呀

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-1-6 11:08 PM 發表

「五十年不變」
1984年簽嘅
講嘅當然係1984年版本嘅「五十年不變」但係去到1997版, 已經變到阿媽都唔認得
x2

「五十年不變」應該指1984年既政治環境,香港應該恢復到1984年既政制:立法會無直選,區議會有委任,警隊有政治部

美國國會山莊屠城

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

50年不變,就是中央委任香港特首,委任立法會議員,沒民主沒自由

引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-6 22:10 發表
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

五十年不變,回歸前系點嫁?你唔知咩?

引用:
初選當做顛覆政權
同明朝文字獄有咩分別

古代尼啲人叫“謀反”要殊9族。

侵粉衝入國會後,好多冷氣軍師都會面臨煽動暴亂既指控,你咪睇下美國會唔會以言入罪law。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]