• 瀏覽: 1,113
  • 回覆: 25
+3
逾50名民主派人士今日(1月6日)先後被警方上門拘捕,被指參與或舉辦去年民主派初選,涉嫌違反《港區國安法》中的「顛覆國家政權」罪。中聯辦出稿

中國香港~好在有祖國阿爺支持!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/570968/國安法-中聯辦-堅定支持嚴正執法-國安公署-犯國安法者必制裁

"香港"再唔立23條或國安法等如迫中立市民反政府!
日日新聞睇到反中港亂港垃圾影嚮市民日常生活,
但廢港政府/警方無力處理?
點解正常市民要忍受哩班港獨垃圾? 2013年
欲加之罪何患無辭

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 08:02 PM 發表
欲加之罪何患無辭
好舒服丫~

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 08:02 PM 發表
欲加之罪何患無辭
無欲加之罪的!
香港自由開放;
憎中國憎香港的 大可立即去英國美國主子懷抱吧!

直接拉後國內審啦,
不過咁, 我地香港人要求國家一定要增強充透明度,
一定要全國人民都睇到公平的打靶實況

相當支持國安法 明顯可穩定社會秩序...

引用:
欲加之罪何患無辭
嬲嬲豬

掃黃行動開始

希望將一眾奸邪妖獸送上中國大陸受審。中國有些監獄以囚禁政治犯而聞名,其中以「秦城」至為出名,不知黎智英、戴耀廷等人有沒有資格入住「秦城」呢?

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-1-6 08:22 PM 發表

嬲嬲豬
使乜講

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 08:31 PM 發表

使乜講
你唔好嬲,好快就過

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 fsk123123 於 2021-1-6 08:00 PM 發表
逾50名民主派人士今日(1月6日)先後被警方上門拘捕,被指參與或舉辦去年民主派初選,涉嫌違反《港區國安法》中的「顛覆國家政權」罪。中聯辦出稿

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210106/423540010852028416742319.jpeg/yOj3EFva4l1aQAPnBAywEk7YHUTMLr7TituV2Yrbldk?v=w1280r16_9
講真,我本身都好X憎林卓廷岑子傑等pk戲子,但今次呢單嘢真係睇唔過眼,完全反映出所謂國安局班人嘅政治手腕同智慧低到唔識講。以為打正旗號話咩呢班人當選就會唔通過財政預算就會令政府停擺所以係顛覆國家政權...大佬,立法會其中一個功能就係審批財政預算,呢個係基本法賦予嘅權力,唔係橡皮圖章老X馮要通過,如果份財政預算有問題有損公眾利益,咁當然唔應該通過。唔通份財政預算話特首同所以問責官員每人每年多成千萬花紅退休後個個月有十幾廿萬都要通過呀!唔通過份財政預算就令政府停擺香港癱瘓而顛覆埋國家政權,你唔好再吹大d話香港同中國會消失添!就算份財政預算唔通過,所有政府部門d公務員咪都仲要返工啦,前年咁混亂大班人都返到工繼續做嘢啦!就算你林鄭同成班司局長全部辭職,隨時都有其他人上任接手,你哋班9官又唔係做得特別好,根本任何人都可以去取代你哋!拉曬人之後仲要走過濕9警司出嚟亂9咁比喻,真係回應無可奉告仲好過你咁9up法。你要做9呢班人,都安排好d搵多d合理d嘅理由啦,唔係話有阿公撐住就點做都得,做到咁仲衰過六七十年代嘅共產黨。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]