• 瀏覽: 1,748
  • 回覆: 18
我一直認為這份工退一步給手足萬箭穿心,進一步給國安法送頭。現在稍改一下,想當泛暴議員也危險得很啊!

天下那有一個政府會長期給你發糧餉讓你攬炒政府?是次死因: 政治幼稚症。

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
你識條鐵 ?
人地一早寫定遺書
有殉道決心

引用:
原帖由 最愛沈大師O3 於 2021-1-6 06:20 PM 發表
你識條鐵 ?
人地一早寫定遺書
有殉道決心
睇吓胡志偉個死老豆樣咪知囉!
一陣話用民意決定去留。轉頭話要留守議會抗爭。
幾咁含........冤受屈咁。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-6 06:14 PM 發表
我一直認為這份工退一步給手足萬箭穿心,進一步給國安法送頭。現在稍改一下,想當泛暴議員也危險得很啊!

天下那有一個政府會長期給你發糧餉讓你攬炒政府?是次死因: 政治幼稚症。
司徒華時代都仲可以同天朝有得傾,唔會企得太硬,至李柱銘接手就轉對抗政府,事事必反拖後腳,當天朝轉催強硬怕惹禍上身即掉吓爛攤子,由件庸碌之材朝志偉接手,最廢呢件,邊面惡就靠邊面,搞到裏外不是人

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2021-1-6 07:01 PM 發表

司徒華時代都仲可以同天朝有得傾,唔會企得太硬,至李柱銘接手就轉對抗政府,事事必反拖後腳,當天朝轉催強硬怕惹禍上身即掉吓爛攤子,由件庸碌之材朝志偉接手,最廢呢件,邊面惡就靠邊面,搞到裏外不是人
理性反對只是內部矛盾,挾洋攬炒便是外部敵人了。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-1-6 06:30 PM 發表

我猜如果不總辭,便不會有今天了。港府已伸過橄欖枝,是他們把事情做絕了。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-6 06:14 PM 發表

乜唔係被佢地嘅美爸英媽用完即棄咩?

香港二百萬+1個黃人,變哂龜縮明!冇泛民帶頭搞事,一個二個嘅“正義之心”全部都俾狗食哂囉!

果然係“畏威不懷德”嘅刁民!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-1-6 07:36 PM 發表

乜唔係被佢地嘅美爸英媽用完即棄咩?

香港二百萬+1個黃人,變哂龜縮明!冇泛民帶頭搞事,一個二個嘅“正義之心”全部都俾狗食哂囉!

果然係“畏威不懷德”嘅刁民!
牛兄,趁美國不知道會不會發生內戰的此刻在香港出手,阿爺真是好手段。現在爸在內鬥媽在鎖國,誰有空理?

引用:
原帖由 最愛沈大師O3 於 2021-1-6 06:20 PM 發表
你識條鐵 ?
人地一早寫定遺書
有殉道決心
有殉道嘅決心冇行動,咪又係得個鳩噏!

點解唔見佢地死呢?

以死明志嘛!

果然係“自由誠可貴,生命價更高”!

死咗,收收埋埋咁多酬金,咪冇命享?

引用:

香港班政棍當然係幼稚啦,連香港嘅所有自治權力來源喺邊度嚟都唔知,以為可以俾佢地任玩。
不過咁,可能班儍瓜以為有外國勢力撐腰就可以亂嚟,因為香港從來未有過國安法,啲人唔知道國安法係點玩,所以現在咪全軍覆沒囉。不過又係嘅,好似一個法律教授戴耀庭咁,將法治任意演繹,連違法達義都敢講,佢地真係以為自己大晒嘛。其實以佢嗰啲咁嘅做法,喺外國早就俾人拉咗啦,違法達義喎,真係笑死人。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-6 07:41 PM 發表

香港班政棍當然係幼稚啦,連香港嘅所有自治權力來源喺邊度嚟都唔知,以為可以俾佢地任玩。
不過咁,可能班儍瓜以為有外國勢力撐腰就可以亂嚟,因為香港從來未有過國安法,啲人唔知道國安法係點玩,所以現在咪全軍覆沒囉。不過又係嘅,好似一個法律教授戴耀庭咁,將法治任意演繹,連違法達義都敢講,佢地真係以為自己大晒嘛。其實以佢嗰啲咁嘅做法,喺外國早就俾人拉咗啦,違法達義喎,真係笑死人。
他們把異常當作正常了。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-6 07:41 PM 發表

把阿爺的寬容abuse了。若安安份份不總辭做埋呢屆,阿爺怎會以國安法辦自己剛剛釋法委任的議員們?
泛暴派把別人最后的善意玩到盡,今天是求仁得仁「殉道」去了。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-1-6 06:30 PM 發表

當中政治幼稚症最嚴重便是胡。若非他十分鐘決定總辭,阿爺不可能拿國安法對付自己釋法新委任的十多個議員,不是在打自己的臉嗎?

講真,呢單嘢戴妖多數都會入罪,但其他人就唔知,仲有,如果係以違反國安法拘捕佢地,是否會保釋呢,咁多人,估計,仲係多數會比佢地保釋的.

其實泛民老一輩長毛,黃毓民,何俊仁...玩左咁多年都相安無事

佢地仲知有條港獨底線係唔可以踩

梁遊呢類死屁孩一上到位就搞搞震

害到開始有DQ呢樣野

加上痴瘋呢班死靚仔

戴妖佔中時,佔中好地地就佔中

班死仔去衝多頭馬車不受控,人地講好佔中

佢班仆街開幾個戰場,又佔旺角,又佔尖沙咀,銅鑼灣

又冇一個可以退場機制,冇想過玩到邊一步就收手

佔中最後玩唔落去,只好草草收場

之後搵到逃犯條例做藉口,趁機攬炒

都玩到又攬炒又港獨,阿爺仲有得選擇唔出重手?

國安法出黎一鋪清袋

李漢奸都講後悔

早知如此,寧願二十三條都好過逼到中央通過港版國安法

一句話政治唔係年輕人有本事碰

尤其係呢代年輕人不講武德,總之耗子尾汁啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]