• 瀏覽: 4,291
  • 回覆: 31
+10
引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-7 11:15 AM 發表

咩事下下都站起來了咩中國人成人坐GA咩
你無讀過歷史,都無經歷過以往。

中國人以前唔係成日坐……係俾人用鎗指住跪低!

李小龍當年拍精武門。 個鏡頭有個牌寫住:華人與狗不得入內。
係真實歷史。

從滿清鴉片戰爭 到1949 到韓戰 到冷戰。 中國人下下都俾人用鎗指頭。跪低,俾人搶曬利益。 一個唔順,開鎗打瓜埋你。 搶曬你d錢,然後調轉頭笑9你無本事,所以窮……

所以點解今日強調站起來?
因為俾人逼住跪左150年啊!

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-1-8 09:02 AM 發表

你無讀過歷史,都無經歷過以往。

中國人以前唔係成日坐……係俾人用鎗指住跪低!

李小龍當年拍精武門。 個鏡頭有個牌寫住:華人與狗不得入內。
係真實歷史。

從滿清鴉片戰爭 到1949 到韓戰 到冷戰。 中國人下下都俾人用鎗指頭。跪低,俾人搶曬利益。 一個唔順,開鎗打瓜埋你。 搶曬你d錢,然後調轉頭笑9你無本事,所以窮……

所以點解今日強調站起來?
因為俾人逼住跪左150年 ...
中國人被西方欺壓係好慘,但呢個世界係有因果循環,業力法則的,
你中國政權智障成日玩封建系統,打壓知識份子,賢能之仕,學者專家
科技又跟唔上西方工業革命,我推演埋西方精英的步署,揭露定佢地陰謀,
等你地黃皮可以先手做好防守準備,但你地又笑我傻仔,陰謀論,假的...

講真我有1/4德國血統,根本就係睇唔起中國人,因為中國人劣根性太嚴重
無藥可救,自大狂傲,如果唔係因為都有中國血統我真係想由得你地去死

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-8 04:44 PM 發表

中國人被西方欺壓係好慘,但呢個世界係有因果循環,業力法則的,
你中國政權智障成日玩封建系統,打壓知識份子,賢能之仕,學者專家
科技又跟唔上西方工業革命,我推演埋西方精英的步署,揭露定佢地陰謀,
等你地黃皮可以先手做好防守準備,但你地又笑我傻仔,陰謀論,假的...

講真我有1/4德國血統,根本就係睇唔起中國人,因為中國人劣根性太嚴重
無藥可救,自大狂傲,如果唔係 ...
隨便你,德國人,你睇唔起同睇得起同中國人係無關。
係你口中個封建系統。造就左2000幾年個輝煌。而你西方一個所謂工業革命 所謂一個幸運。
但咁代表你地就要去攻擊他人咩?
你地咁有料,就無需要去搶人地野啦。
講劣根性?
你地西人根本就係野蠻人。 尤其係德國人。 日耳曼條頓野蠻人。係歐洲都係有名唔講道理。
講威水,今日德國你估仲有血性同偉大之處咩? 希特拉死左之後,你德國就係美國隻狗。
一個其他國家隻狗個人,憑咩講人地有劣根性?

何況係今日大國 已經走向復興個偉大民族?
自大狂妄? 中華民族有不自量力到挑戰全世界咩? 你德國兩次帶來世界大戰,仲要輸埋。咁先係無藥可救。

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-1-8 08:10 PM 發表

隨便你,德國人,你睇唔起同睇得起同中國人係無關。
係你口中個封建系統。造就左2000幾年個輝煌。而你西方一個所謂工業革命 所謂一個幸運。
但咁代表你地就要去攻擊他人咩?
你地咁有料,就無需要去搶人地野啦。
講劣根性?
你地西人根本就係野蠻人。 尤其係德國人。 日耳曼條頓野蠻人。係歐洲都係有名唔講道理。
講威水,今日德國你估仲有血性同偉大之處咩? 希特拉死左之後,你德國就係美 ...
你咁鍾意軍仕野,唔好同我扮小學雞啦,呢刻玩道德
世界就係弱肉強食,假仁假義個D野係獲得權力之後先做的

輸左米再黎過囉,德國已經還曬所有債務,翻盤再黎ROUND3,4,5,6,7都仲得
再者西方權力鬥爭唔係睇表面的,你自己查下Operation Paperclip

我想警告中國一點就係,中式經濟擴張挑戰西方霸權最終也會招致世界大戰,所以唔好傻傻地總想和平掘起
人類會為利益鬥爭,西方舊勢力無可能睇著中國不停膨脹的,現在騙中國合作也是想謀害中國人,簽2張紙就洋洋得意就太天真了

雖然睇落去我把嘴係好賤,但我其實係幫緊黃皮嫁啦,因為我成日係關鍵位置插醒中國,你地先會備戰,預先做好防守反制

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-8 08:33 PM 發表

輸左米再黎過囉,德國已經還曬所有債務,翻盤再黎ROUND3,4,5,6,7都仲得
再者西方權力鬥爭唔係睇表面的,你自己查下Operation Paperclip

我想警告中國一點就係,中式經濟擴張挑 ...
嘴係好賤 自知之明孺子可教

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-8 04:44 PM 發表

無藥可救,自大狂傲,如果唔係 ...
你所謂的中國人劣根性在你的言辭中已經完美體現!

中華民族你知多少?  不可狂妄! 耗耗子尾汁!

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-8 08:33 PM 發表

我想警告中國一點就係,中式經濟擴張挑 ...
你講弱肉強食,就知道你個民族血統係野蠻啦。
中國古代強盛個陣,從來無主動出擊同霸佔人地地盤,剝削外族都從無試過。
強大就一定要食人咩?
你覺得個世道係咁,證明你地歷史上邊就係小國寡民,都無經歷過其他生活模式。低端就係咁。
德國翻盤? 兩次之後,世界對佢已經有絕對掣肘條例。
第一,德國軍隊係嚴格統計,你想擴充係無可能。德軍個調動係要美軍北約指揮部NATO H 落order。
第二,永世不可能擁有核武器。
你地無翻盤機會啦,已經。

警告中國經濟擴張模式? 你知得少,唔怪你。
你知道以日常生活用品生產,供應全球。等全世界買中國野,你所謂個經濟擴張模式係幾時開始? 係中共? 錯,係2000年前啦。 絲綢之路聽過未?
最高峰個陣,古代中國對世界生意佔比係56% 今日世界霸權個美國,最高峰只不過係23%

咁古代中國引起咩?世界大戰? 萬國來朝,人人歡天喜地過來買野! 仲要盛讚中國。
你日耳曼蠻子個對頭,羅馬帝國係好高兜架。見邊個都系叫人野蠻人,邊境人。 高高在上,歐洲光榮啊嘛。
但你睇羅馬古書點寫中國人: 塞里斯(漢朝),物產豐富,絲綢精美,領土廣大,法律嚴明,剛正不阿!
係唯一認同同捧到咁高個民族啊! 而且佢地國庫黃金有近三份一攞去買漢朝個中國貨! 佢地有一句怨言無?
當然,中國人對呢一個另外對等個歐洲強權羅馬,同樣知道點樣公平交流。漢朝都好罕有咁評價羅馬:黃金為地,象牙為門,盛兵百萬,縱橫千萬里! 有類中國!
而“有類中國”呢個評價係中國人唯一一次咁高評價一個外族。之後從沒有過。
羅馬帝國自然好欣賞中國人。識貨喔。
所以傻侵講中國貿易逆差。賺美國人錢…… 都賺左2000年。你祖先都唔覺,你覺?
學多d知識啦。 中國人做野,有你睇得咁簡單咩? 曾經世界第一三次個民族,僅此一家。 你以為咁深厚個文明,唔知道點係世界結交朋友同大家共贏咩?

佩服

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-1-8 10:04 PM 發表

中國古代強盛個陣,從來無主動出擊同霸佔人地地盤,剝削外族都從無試過。
強大就一定要食人咩?
你覺得個世道係咁,證明你地歷史上邊就係小國寡民,都無經歷過其他生活模式。低端就係咁。
第一,德國軍隊係嚴格統計,你想擴充係無可能。德軍個調動係要美軍北約指揮部NATO H 落order。
第二,永世不可能擁有 ...

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-1-8 10:04 PM 發表

強大就一定要食人咩?
第二,永世不可能擁有 ...
你知白人要郁你就得
https://www.youtube.com/watch?v=ssrNcwxALS4

古中國的確一度風光,但近代中國落後也是事實
中國古代無攻人就假的,中原王朝不是不想,而是有心無力,無法拿下朝鮮,自顧不暇

為什么我國從古代就沒把朝鮮半島統一?
https://www.zhihu.com/question/19783863
黃皮自己人打自己人最叻,內鬥都大傷元氣,點攻外國呀
https://www.youtube.com/watch?v=qYlYJo-tIIU

古羅馬行遠交近攻,當時同中國人交朋友好正常,因為古時無飛機,
用古科技跨陸架對攻是不可能的,無可能交戰敵對就做好盤生意。

但現代科技黎講已經唔同,科技升級令地球村相對已變細,最小大家互搞卡航道玩禁運是完全不難做到的
你點美化中國都好啦,總之西方覺得你係威脅,人民幣國際化就係挑戰美元霸權,
你讀死書多唔一定岩,你讀個D係維穩史,換個角度睇你就發覺好多問題

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-8 11:03 PM 發表

USA's greatest enemy : USSR
France's greatest enemy : England
Germany's greatest enemy : Russia
China's greatest enemy : China

@hlover96    @caorenjie    @kingking99    @fouly123    @cwilson1    @wuenxiao

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-9 02:12 AM 發表

你知白人要郁你就得
https://www.youtube.com/watch?v=ssrNcwxALS4

中國古代無攻人就假的,中原王朝不是不想,而是有心無力,無法拿下朝鮮,自顧不暇

https://www.zhihu.com/question/19783863
Relax  別太認真  不要鑽牛角

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-9 03:01 AM 發表

Relax  別太認真  不要鑽牛角
Relax輸左好大獲
http://www.qulishi.com/article/202006/416282.html

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-1-9 02:12 AM 發表

你知白人要郁你就得

咁就簡單啦。你講明 你要主動進攻就得啦。
一直係咁啦。 古代開始 都系你班蠻夷主動進攻強盛個中國, 好聽就叫 遏制中國崛起啊嘛。
而每次你地班蠻夷個進攻先造就盛世喔。
因為你地會輸。
如果唔係 古代中國點樣變成今日甘大?

巴不得你係準備強盛之前進攻啦。

包括你講個朝鮮。 中國人從來就無將佢當成自己領土過。 實在係佢地成日挑戰中原。而基本打輸。打輸我地就要管。管一陣佢地又反水。
越南都系。 我地係唔想管啊。

但你試下遼寧省  廣東省出現咁個情況?  幾十萬駐軍就過去啦。
因為個d係中國人認為個“自古以來”領土。  

掉翻轉頭問你句啦…… 德國人龍興之地,你地個鄉下, 德國發源地 柯尼斯堡。你地準備點樣解決?  因為地圖上邊已經無左呢個地方,呢個地方今日叫加裏寧格勒……變左俄羅斯領土。

你祖先個祖墳仲係個度喔……你地幾時問普京收返……

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-6 05:06 PM 發表
國產直升機大編隊飛上高原是對周邊某國的威懾意義重大
64仔話:呢d係美國黑鷹

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]