• 瀏覽: 48,995
  • 回覆: 946
+51
警方拘捕超過50人,涉嫌組織及參與去年的民主派初選,違反《香港國安法》。中大政治與行政學系高級講師蔡子強表示,今次的打擊面大,對市民及國際社會都是很大震盪,而被捕人士包括本土派、溫和民主派及學者等,令人感到在《香港國安法》下,人身安全隨時受到威脅。 蔡子強指,今次事件會令不少港人對體制失去信心,部分...

禍港攬炒者感到人身安全受威脅證明國安法確實起了正面作用
包藏亂港之心的人會失去信心退而移民其實是好事

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1568936-20210106.htm?spTabChangeable=0

蔡佬,未拉到你咩?唔抵得人地見報又有得眾籌?

國安法令香港大部分正常市民受惠, 只有黃屍港毒曱甴黑暴先晚晚訓唔著

食屎啦菜屎強,亂港犯法嘅人唔拉先至令港人體制失信心,胡言亂語,顛倒黑白就係佢呢啲X街。

英國咁系笨七,又脫歐,搞疫情又唔店。都咁多人有信心。美國仲離譜,殺黑人,日日示威。又有恐怖襲擊。。。都大把人喜歡去。。。有無信心唔系看小事既。系看有無實力。香港有錢。阿爺又加大投資。就大把人哩。。你地話大陸黑暗,但都咁多外資,又亞洲群,又歐洲群,咁又點解?

失信心就快 𠃊D走啦!香港太多人

唔拉呢班人
咁先會對香港無信心喇

又造謠又包庇暴力又製做仇恨

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-6 03:18 PM 發表
警方拘捕超過50人,涉嫌組織及參與去年的民主派初選,違反《香港國安法》。中大政治與行政學系高級講師蔡子強表示,今次的打擊面大,對市民及國際社會都是很大震盪,而被捕人士包括本土派、溫和民主派及學者等,令人感到在《香港國安法》下,人身安全隨時受到威脅。 蔡子強指,今次事件會令不少港人對體制失去信心,部分...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1568936_1_L_20210106150948.jpg
嘩!越嚟越覺得香港安全同對中國管治有信心

仲未炒依條教棍

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-6 03:18 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1568936_1_L_20210106150948.jpg
唔係前年已講話法治已死一國一制冇晒信心咩,而家信心又返翻黎再失去過,法治又翻生死多次嗎

剛好相反,清除奸邪妖獸,我反而對香港未來更有信心。

或者係,但同樣,尼次行動令更多港人對體制回復信心
美中不足係仲未見到李漢奸,陳四萬,陳日軍,巫婆靜,陳腦癌,梁家龜 ...

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-6 03:21 PM 發表
大部份香港人都對香港越黎越墮落
民主自由越黎越收窄
感到痛心,失望
吾痛心,拉西破壞香港自由、民生的趴街吾知幾開心。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-6 03:21 PM 發表
大部份香港人都對香港越黎越墮落
民主自由越黎越收窄
感到痛心,失望
越黎越?前年已經話終極一國一制極權政府啦,死到盡收到盡架喇喎,仲有得越來越窄?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]