• 瀏覽: 48,996
  • 回覆: 946
+51
次次都話失去信 但對家下一步有新動作 又再話失去信心 乜個信心吾係一早失左咩

拉哂班扑街最好。

而被捕人士包括本土派、溫和民主派及學者
搞港獨都溫和

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-1-6 03:18 PM 發表
警方拘捕超過50人,涉嫌組織及參與去年的民主派初選,違反《香港國安法》。中大政治與行政學系高級講師蔡子強表示,今次的打擊面大,對市民及國際社會都是很大震盪,而被捕人士包括本土派、溫和民主派及學者等,令人感到在《香港國安法》下,人身安全隨時受到威脅。 蔡子強指,今次事件會令不少港人對體制失去信心,部分...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1568936_1_L_20210106150948.jpg
英國B N O居留安排係與國安法配對進行的。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-6 03:56 PM 發表

你無留意開香港新聞架??
講個例子都咁難??

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2021-1-6 03:57 PM 發表
冇信心咪移民英國美國囖、果度大把肺炎病毒等緊你哋
x 2 首先家下係外國既, 唔9好返黎la

唔係wor, 我對香港更有信心。

一於拉埋蔡子強

拉得好,看誰還敢反黨反國,不滿政府,凡反對的人全部都要拘捕

我理得你咩體制,總之同我拉晒班冚家鏟

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-6 03:56 PM 發表

監警會前主席都話個投訴機制
發揮唔到作用啦
我諗大部份香港人都絕對同意
行之有效的機制沒能令所有人滿意並不代表它沒有作用。
大部份香港人?何以見得?

我反而覺得令500萬+香港人心花怒放,歡喜欲狂,我樓下超市嘅花生,啤酒,紅酒已被搶光,天呀。。。。

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2021-1-6 03:23 PM 發表
失信心就快 𠃊D走啦!香港太多人
放心, 求仁得仁

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-6 03:21 PM 發表
大部份香港人都對香港越黎越墮落
民主自由越黎越收窄
感到痛心,失望
返去老美度,警察開槍殺人唔使告,好民主自由。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]