• 瀏覽: 23,243
  • 回覆: 177
+6
本港新冠肺炎疫情持續,各種防疫措施難於農曆新年前放寬。有港媽聖誕前帶同5歲孩北上避疫兼度假,現已完成14日隔離檢疫,不時外出在深圳享受美食,大感開心與自由。她在親子討論區發帖分享經歷,給其他有興趣北上

我正在深圳隔離中,好快會去享受真自由!行街食飯睇戲露營,嘿嘿

新聞來源連結:

https://topick.hket.com/article/2845358/?r=mcsdfb

真係14日後快活過神仙...

多謝特區政府支持香港人可以繼續北上

返大陸豐衣足食,去英國捱飢抵餓,連暖爐呢啲個人財物都被房東扣起

香港班專家又冇料, 又唔肯認低威跟大陸果套...........
係要大規模強制咁驗先有用

冇香港黃屍曱甴的地方,空氣都好些。

唔係呀話!去英國不用隔離十四日應該更加開心,更加樂而唔再返。去大陸好辛苦嫁又要隔離十四日,又要採樣幾次,左驗右驗甘麻煩,點解會好開心。矛民煑無可能快樂,仲要無離岸滙豐戶口一定不快樂。點解,點解,點解呀!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-6 05:37 PM 發表
香港班專家又冇料, 又唔肯認低威跟大陸果套...........
係要大規模強制咁驗先有用
香港有猿大砲呢d19磚家,冇理由唔掂架😁😁😁

有班傻X仲冚家過晒英國都唔知為乜

係呀, 食多D喎

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 05:45 PM 發表
係呀, 食多D喎
唔駛六點後禁堂食可以食多啲,大陸個制度真係優越得多

好掛住大陸美食

香港人自己唔爭氣啫 全民檢測又唔肯做 放假又走法律隙去聚集 又唔戴口罩去跳舞

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-6 05:35 PM 發表
返大陸豐衣足食,去英國捱飢抵餓,連暖爐呢啲個人財物都被房東扣起
自己揀

正!我都想返大陸玩!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]