• 瀏覽: 23,256
  • 回覆: 177
+6
大陸D一線城市真係正過香港好多,可惜我唔係大陸人,返上去都搵唔到工,無工開長遠就生活唔到。

好賤囉,引死人咩

引用:
原帖由 做乜很 於 2021-1-6 01:49 PM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,各種防疫措施難於農曆新年前放寬。有港媽聖誕前帶同5歲孩北上避疫兼度假,現已完成14日隔離檢疫,不時外出在深圳享受美食,大感開心與自由。她在親子討論區發帖分享經歷,給其他有興趣北上

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2845000/2845358/mother_exmobile_20210106_ch_1024.png
唔係要保住份工我都想上去揼骨,成年未揼過啦Pk

真好。。。。我都想去伊啲精彩人生

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-1-6 05:52 PM 發表
好掛住大陸美食
same as me

去還去
唔好一陣害左人地深圳
個個湧上去
上面住果d人
真係多得你地唔少

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2021-1-6 05:57 PM 發表
香港人自己唔爭氣啫 全民檢測又唔肯做 放假又走法律隙去聚集 又唔戴口罩去跳舞
同亞爺斗氣,超on9

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-6 05:35 PM 發表
返大陸豐衣足食,去英國捱飢抵餓,連暖爐呢啲個人財物都被房東扣起
去英國有變種肺炎贈送

咁開心?唔係極權國家咩?

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-1-6 05:37 PM 發表
冇香港黃屍曱甴的地方,空氣都好些。
仲有沒有來自「民主國家」但污糟的「香港居民」

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-6 05:45 PM 發表
係呀, 食多D喎
去左英國果D曱甴真係要趁有命時食多D,遲D中咗變種肺炎瓜咗就冇得食架喇。

香港曱甴禍港

今時今日,全世界最好住嘅城市一定係中國嘅城市。其他全部垃圾。

好掛住大陸,又放不下香港的家同份工,好唔開心。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]